Meditasjon holder hjernen ung

Meditasjon holder hjernen ung

Skrevet av: Vegard Bell

Alle vet at hjernen blir eldre ettersom vi også blir eldre. Dette vil igjen føre til en hjerne som ikke fungerer like bra som tidligere. Svekking av hjernen begynner faktisk så tidlig som i 20-årene.

 

Men før du får panikk, så skal du vite at det finnes løsninger som kan redusere skaden på hjernen. Én av metodene er meditasjon.

 

En gruppe forskere fant ut at meditasjon kan være assosiert med bedre lagring og håndtering av de hjernecellene som er ansvarlige for å behandle informasjon.

 

Flere studier viser en sammenheng med meditasjon og bedre helse. En studie fant at meditasjon kan være positivt for de med brystkreft. En annen studie viste at meditasjon kan hjelpe mot smertelindring, angst og depresjon.

 

Tidligere undersøkelser har også vist at meditasjon kan være assosiert med forbedret kognitiv funksjon, som inkluderer oppmerksomhet, minnekapasitet og evnen til å vurdere hastighet.

 

Mindre tap av hjerneceller
I den siste studien, som omhandlet hjerneceller, brukte forskerne MRI for å studere hjernen til de 100 som var med i studien. 50% av disse hadde meditert i minst 4 år (noen opptil 46 år) i løpet av livet, mens resten hadde ikke meditert.

 

Forskerne så at de som hadde meditert i løpet av livet, hadde mindre tap av hjerneceller, enn de som ikke hadde meditert.

 

Det sies videre at studien har noen feilkilder, siden de ikke så på andre faktorer som også kan spille en rolle. Men, det sies videre at meditasjon ikke vil fungere negativt, og om du vil være på den sikre siden, så kan det være lurt å se litt nærmere på meditasjonsteknikker.


Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS