5 tiltak menn bør gjøre for å redusere risiko for hjerteinfarkt

5 tiltak menn bør gjøre for å redusere risiko for hjerteinfarkt

Skrevet av: Vegard Bell

Mannfolk som gjør disse fem stegene, kan redusere sjansen betraktelig for å få hjerteinfarkt. Faktisk med hele 80%. Fakta er at det er kun 1% som faktisk gjør alle disse fem tiltakene for å redusere sjansen for hjerteinfarkt.

 

Det du skal gjøre er ikke noe nytt;

 

1 - ikke røyke

2 - drikke mindre alkohol

3 - trene regelmessig

4 - spise sunt 

5 - passe på at magen er flat

 

“Det er ikke rart at en sunn livsstil vil lede til en reduksjon i antall hjerteinfarkt”, sier Agneta Akesson fra Karolinska instituttet i Stockholm, som ledet studien om hjerteinfarkt og livsstil. “Det som er mest interessant er hvor mye sjansen faktisk ble redusert etter en bedring av livsstilen".

 

Teamet hennes sjekket 20.000 svenske menn over en periode på 11 år, og fant at det å kutte røyken var mest effektivt i forhold til å ikke få hjerteinfarkt. De mennene som ikke røykte, reduserte risikoen med hele 36% for å få hjerteinfarkt. De som gikk eller syklet i minst 40 minutter pr. dag, og i tillegg gjorde annet arbeid som kunne kalles trening som varte i minst én time pr uke, hadde 3% lavere risiko. De som hadde flat mage kontra stor mage hadde en reduksjon i risikoen på ca 12%. De som spiste mye frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter, fullkorn og fisk hadde en reduksjon på 18% i risko for å få hjerteinfarkt.

 

Omtrent ingen gjorde alle fem tiltakene samtidig. Det var kun 1% som faktisk klarte å gjøre alle fem tiltakene slik at de også fikk redusert risikoen for hjerteinfarkt betraktelig.


Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2023 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS