Slik får du en bra dag!

Slik får du en bra dag!

Skrevet av: Dinevibber.no

Er du en av dem som sliter hver morgen? Ser du på vekkeklokka som din store fiende? Gruer du deg til å stå opp hver eneste dag? Husk at det er opp til deg selv hvordan dagen din blir!

 

Når jeg står opp, er det som oftest med et snev av glede. Ja, faktisk! Det hender jeg er så trøtt at det eneste som svirrer rundt i hodet mitt er at jeg ønsker å sove mer. Men jeg vet at jeg ikke har muligheten til det. Pliktene kaller. Derfor tvinger jeg meg selv til å tenke annerledes. Og det hjelper!

 

Dagen i dag fungerer som alt annet i livet. En god start er vesentlig for hvordan fortsettelsen blir. Noen vil kanskje hevde at dersom starten er dårlig, vil det bare kunne gå en vei: oppover. Dessverre er dette feil. Det er ikke slik det fungerer. Får du en dårlig start vil den fortsette og ha en dårlig påvirkning. Hvis du ikke er heldig og treffer på en som har hatt en god start da, en som får deg i godt humør.

 

Og nå skal DU trenes opp i å bli den som har en god start. Du skal bli den som har en positiv påvirkning på de som sliter med en dårlig start. Så kom igjen, det er din dag i dag!

 

1. Våkne litt før
Still vekkeklokka til å ringe fem – ti minutter før du absolutt må opp. Hvis du heller ønsker å sove disse minuttene skal du vite at det har null betydning for ditt søvnbehov. Når du våkner tidligere, blir du mindre stresset.

 

2. Tenk minst én positiv tanke
Når du våkner, hold senga noen få minutter i våken tilstand. Bruk tiden til å tenke minst én positiv tanke før du står opp. F.eks. på den deilige dusjen du snart skal ta. Eller la tankene sveipe innom noen du er glad i. Eller du kan tenke på det morsomme som skjedde i går. Eller i sommerferien i fjor. Samme hva du tenker på, bare det er positivt. Selv tenker jeg tre positive tanker før jeg står opp.

 

3. Strekk på deg og pust Før du planter beina i gulvet, ta en strekk og et par dype magedrag. Sørg for å fylle hele kroppen med oksygen. Det er viktig å puste riktig. Les om hvordan du gjør det her.

 

4. Gi deg selv positive affirmasjoner
Eksempler:

  • Dette blir en fin dag!
  • Jeg er best!
  • Det er deilig å stå opp!
     

UNNGÅ å tenke: åååååå, jeg er såååå trøtt! Eller: Å nei, dette kommer til å bli en jævlig dag!

Løgn ovenfor deg selv sier du? Nei! Det er DU som bestemmer, ikke de automatiserte tankene dine.


5. Spis!
Spis selv om du ikke er sulten. Kroppen trenger energi etter en natt med flere timers søvn. Når du spiser, får du i gang systemene i kroppen og du vil føle deg mindre trøtt fordi blodsukkeret stiger. Hvis du ikke orker så mye mat, så ta deg litt frukt. Gjerne med et glass juice ved siden av. Husk å spise en god frokost innen rimelig tid.

 

6. Bryt stillheten
Sett på litt heftig musikk som svinger og som får deg i godt humør. Er du redd for å vekke andre i huset så bruk mp3-spiller og hodetelefoner. Dans!

 

7. Vent med nyhetene
Vent med nyhetene selv om du er nysgjerrig. Det er stort sett bare negative hendelser som blir presentert i nyhetsbildet. Du blir påvirket selv om du ikke tror det, og ubevisst farger det din hverdag. Hvis nyhetene er en del av din start om morgenen  hver eneste dag hele året, vil du sakte men sikkert få et negativt syn på verden. Hvor viktig for deg er det egentlig og lese om at Taliban fortsetter sitt blodbad? Les heller om hvem som fikk kappet av penis hvis du vil ha noe å snakke om senere.

 

8. Smil!
Smil og si hei til de første menneskene du møter. Se de i øynene og send ut gode vibber. Slik skaper du en god følelse i andre, som igjen vil falle tilbake på deg. Imidlertid, unngå å være overdrevent positiv.

 

9. Tenk positivt hele dagen
Resten av dagen skal du sørge for å tenke positivt. Når du hører andre snakke om alle negative hendelser som de har sett på nyhetene, sørger du for å gi dem en avsporing ved å snakke om noe morsomt og positivt.

 

10. Hjelp andre med å få en bra dag
Når du er i godt humør og oser av positivitet, vil andre merke det. De som hadde en dårlig start på dagen, vil få det bedre etter å ha vært i nærheten av deg. Gi, og du får alltid tilbake!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS