Sliter du med å bli kvitt kiloene?

Sliter du med å bli kvitt kiloene?

Skrevet av: Vegard Bell

Problemet jeg skal beskrive her kan faktisk føre til "feminiseringsproblemer" hos menn (mer brystfett, redusert testosteron etc), men kan også føre til hormonelle lidelser hos kvinner. Og det fører ikke minst til problemet alle hater... mer vanskelig midjefett.

 

La oss starte med enzymet jeg nevnte i overskriften... det heter «aromatase enzymet» i kroppen din. Aromatase er enzymet som er ansvarlig for konvertering av androgener til østrogener i kroppen. Dette er en normal prosess og øker gjerne med din kroppsaldring.

 

Dessverre blir vi i vår moderne verden eksponert for visse kjemikalier (eksempelvis plantevernmidler, plast, og andre kjemikalier i maten og drikkevannet vårt) som overstimulerer virkningene til aromatasen, og dermed forårsaker hormonelle ubalanser for både kvinner og menn. Disse aromatasestimulerende kjemikaliene kan føre til overdrevet høyt østrogennivå hos menn (med tilhørende tilfeller av økt kroppsfett, brystefett og feminisering), og andre østrogendominansproblemer også for det kvinnelige kjønn.

 

Den enkle måten å se dette på er at vi ønsker å minimere vår eksponering for kjemikalier som fremmer aromatase og maksimere vårt inntak av anti-aromatase forbindelser som finnes i visse matvarer, urter, krydder, etc.

 

Ekspert, vitenskapsmann og forfatter, Ori Hofmekler, sier i sin bok "Maximum Muscle, Minimum Fat"

-"...det er kritisk viktig å eliminere aromatase-fremmende stoffer fra kostholdet inkludert sprøytemidler, ugressmidler, plast derivater (spesielt fra myk, delvis gjennomsiktig eller ugjennomsiktige plastbeholdere), og østrogenforbindelser som eksempelvis de som finnes i soya, kløver, lakris og humle (i øl)"

 

Beklager folkens for de dårlige nyhetene om øl... men det forklarer gjerne "ølmagen" du ser på de som drikker øl ofte. Nok en grunn til å velge vin eller annen alkohol dersom du skal drikke.

 

Mr. Hofmekler fortsetter...

 

- "Det er økende bevis for at visse stoffer i mat, urter og oljer kan hemme aromatasens aktivitet. Kjente naturlige kilder for næringsstoffer med anti-aromatase er hvitløk, løk, pasjonsblomst, kamille, melkeprodukter fra gressetere, gurkemeie, råe nøtter og frø, og omega-3 fiskeoljer, linfrø og hampfrø".

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS