Har du hørt om takknemlighetsboken?

Har du hørt om takknemlighetsboken?

Skrevet av: feelings.no

En ting er sikkert; for oss mennesker byr livet på både opp – og nedturer. Hverdagen inneholder både gleder, sorger, utfordringer, overraskelser, opplevelser osv.

 

Heldigvis opplever de fleste at gledene og oppturene er i større flertall enn sorger og nedturer. Det betyr ikke at vi skal ”fnyse av” de dårlige fasene i livet, og kanskje er det enda viktigere nå enn noen gang før å dele sine erfaringer – både positive og negative, med familie og venner.

 

Er man i dårlig fase av livet kan det meste virke mørkt og tungt. Tankene og holdningene våre har mye større kraft enn det mange tror, og har man først startet på en dårlig ”tankesirkel” er det utrolig vanskelig å komme ut av den igjen. 

Takknemlighetsbok

Her kommer TAKKNEMLIGHETSBOKEN inn. Gå til innkjøp av en liten bok som inneholder blanke ark. Det kan gjerne være bilde av noe du setter pris på, eller liker på coveret. Lim også gjerne inn bilder i boken av mennesker, kjæledyr o.l. som du blir glad av og som gir deg påfyll av energi.


Hver morgen noterer du 3 ting du er takknemlig for. Det kan være alt fra at solen skinner, til rent vann i springen, tak over hodet til elektrisitet. I begynnelsen kan det være vanskelig å komme på ulike ting, men prøv! I løpet av dagen leser du igjennom det du har skrevet ca 10 ganger. Det er også det siste du leser igjennom før du legger deg. Dette gjennomfører du i 2 - 3 uker.

Deretter starter du hver morgen med å notere 5 ting du er takknemlig for. Det kan være alt fra familie og venner til rene klær og en seng å sove i. Gjenta prosessen med å lese igjennom punktene ca 10 ganger om dagen + før leggetid. Dette gjøres i 2 -3 uker til.


Med jevne mellomrom øker du antall punkter du er takknemlig for over flere uker – og du vil sakte men sikkert oppdage et FOKUSBYTTE i tankene og holdningene dine. Kanskje blir også hverdagen litt lettere?

Ha gjerne med deg TAKKNEMLIGHETSBOKEN i vesken, la den ligge på nattbordet eller la den ligge fremme på et bord i stua. Slik vil du ubevisst bli påminnet hva du har å være takknemlig for og fokusbyttet vedlikeholdes. Hva har du å tape?

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS