Få et rolig liv med disse 9 triksene!

Få et rolig liv med disse 9 triksene!

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

I disse dager virker det som om vi må og skal gjøre ”alt”. Det kan nok funke en kort periode, men som livsstil vil vi nok bli ganske så slitne og utbrente over tid. Vi blir med andre ord stresset, og stress er som vi vet ikke bra for noen av oss, dersom det vedvarer over tid.

 

Så her er flere ting du kan gjøre når livet farer i full fart, og du merker at du trenger å redusere stresset i livet ditt.

 

1 Meditasjon - Flere og flere mennesker praktiserer meditasjon i disse dager. Det er raskt, enkelt og gratis. ALLE kan finne litt tid til seg selv dersom man vil det og trenger det. Det er en prioritering. 5 eller 10 minutter er bedre enn ingenting – sett i gang!

 

2 Trening - trening reduserer stressnivået ved å styrke hormoner. Du kan gå en tur, løpe, svømme, gå på treningsstudio, hva som enn føles riktig for deg. Begynne å trene med noe du liker tre ganger i uken, og du vil merke forskjell etter kort tid! Igjen en prioritering!

 

3 Snakk med venner - Et problem delt er et problem halvert. Få ut tanker, følelser og det du måtte ha inni deg. Ved å holde de inni oss vil de bare vokse seg større og bli enda mer stressende for deg. En venn kan ofte være like bra som noe annet. Prøv deg fram!

 

4 Lag en plan. Gjennomfør tiltak - Når vi er overveldet blir vi fort stresset. Så hva kan vi gjøre for å redusere stress? Lag en plan og ta affære. Du trenger ikke gjøre alt på en dag eller en uke., gjør det i små skritt og i ditt tempo, men GJØR NOE. Et lite skritt hver dag, blir mange skritt etter hvert!

 

5 Smil - Visste du at når du smiler trigger du aktivitet i det området av hjernen som registrerer lykke. Det er virkelig en sinn-kropp-tilkobling. Den enkle handling å smile sender rett og slett signaler til hjernen din om at du er fornøyd, og da pumper kroppen ut alle mulige slags lykkehormoner i kroppen din! Husk at selv om du egentlig ikke er så glad så er det selve bevegelsen i smilet som sørger for at dette skjer, så sett på deg smilet, ekte eller falskt og vent!

 

6 Få klemmer! - Forskning viser at klemming er ekstremt effektiv på å redusere stress. En god klem med to hjerter som er presset mot hverandre kan gjøre følgende for deg:
1 - En lang og god klem øker ser serotonin-nivået og skaper lykkefølelse.
2 - En klem lærer oss å gi slipp, og være til stede i øyeblikket.
3 – Klemmer øker oksytocin nivået i kroppen. Dette er et hormon som ofte kalles ”velvære-hormonet”.

 

7 Dans - Dans får deg til å føle deg fri og godt. Sett på litt musikk hjemme og slå deg løs, eller ta på deg danseskoene og dra en tur på byen! Dans gjør at du smiler lettere og vi vet at et smil skaper gode følelser, og det samme gjør fysisk aktivitet!

 

8 Fokuser på hva du kan kontrollere – Ofte har vi fokus på ting vi ikke kan kontrollere, eksempelvis pengene vi IKKE har til den og den regningen. Hva med å snu det, og ha fokus på de tingene vi KAN kontrollere? De er i fløertall, og derfor skaper det en føelselse av kontroll, og det er lettere å endre på de få tingene vi ikke har så mye kontroll over!

 

9 Få mer søvn – Søvn er en mirakelkur! Jo mer stesset vi er, jo mer søvn bør vi gi oss selv. Så lwegg deg litt tidligere, og la krop og sinn få slappe av noen timer ekstra! Stress øker kortisolnivået i kroppen vår, og det igjen påvirker søvnhormonet melatonin. Sov godt!
 

Kilder: wikipedia.no
www.globalhealingexchange.com

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS