Latteryoga

Latteryoga

Skrevet av: Kristin Brobakken - feelings.no

Humor, smil og latter er den beste medisin! Latteryoga er en rekke øvelser som den indiske legen Madan Kataria har laget. Han kombinerer ulike typer latter med enkle øvelser fra yoga.

 

Latteryogabevegelsen har spredd seg til mange land på kloden, og latterklubber er opprettet mange steder. Latteryoga har en befriende effekt på deltakerne.

Høye skuldre, høyt blodtrykk og høyt stressnivå har blitt den nye folkesykdommen. Redningen er latterlig enkel - i hvertfall om du ikke er redd for å dumme deg ut. Forskning viser at latter er godt for både kropp, sjel og arbeidsmiljø.

 En real gapskratt gir hjertet, lungene og tarmene en god massasje! En skikkelig latterkule sørger for at mer oksygen tas opp i blodet. Bevegelsene vi gjør når vi ler, er rett og slett trim til innvollene våre! I tillegg ler man lungene nesten tomme, og dermed får man rensket opp i den gamle luften som ligger i bunn og vi kvitter oss med slagstoffer.

Latter får kroppen til å lage flere og mer aktive immunceller, som nedkjemper virus og bakterier. Skrattingen sørger for at stresshormonene holder seg på et lavt nivå, og reduserer dermed risikoen for høyt blodtrykk og tilstoppede blodårer.

Latter er også ypperlig trening for muskulaturen i ansiktet. Latter strammer opp og gjør mimikken mer levende. Økt blodtilførsel gir næring og glød, noe som får oss til å se yngre ut. Latter er altså universalmedisinen som hjelper mot alt fra forkjølelse til hjerteattakk!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS