Slik holder du deg frisk i jula!

Slik holder du deg frisk i jula!

Skrevet av: feelings.no

Høsten er i gang og for mange vil det innebære snue, hoste, halsvondt m.m. Det er viktig å sette litt ekstra fokus på å ta vare på både det fysiske og psykiske. 

 

Når kulda og mørket nå sakte men sikkert kryper nærmere oss, kan det være kjekt med noen tips og råd til hva DU kan gjøre for å holde basillene unna.


1. Stress ned og lad batteriene!
Det høres veldig enkelt ut, men det er forskjell på positiv og negativ stress. Stress er vår tids livsstilsyndrom, og kan medføre mange alvorlige plager og sykdommer. Stress påvirker vårt immunforsvar og kan gjøre at vi blir mer mottakelige for sykdommer. Vår moderne livsstil medfører at vi er tilgjengelige 24 timer i døgnet, og det er derfor viktig å gi seg selv skjermfri og stille stunder, puste godt og gjøre avspenningsøvelser.2. Antioksidanter hjelper kroppen vår å holde seg frisk.
Spis frukt og bær som gir oss naturlig tilførsel av antioksidanter. Hva med å lage seg en smoothie? Eller å lage en fruktsalat til kveldskos? Sett gjerne frem små boller med oppkuttet grønnsaker som f.eks. gulrot, paprika, selleri m.m. Enkelt og knallgodt!
Honning kan virke godt mot halsevondt, feber, søvnløshet og forkjølelse.3. Fysisk bevegelse er godt for både kropp og sjel.
Selv om det er godt med kos i sofa` n når vind og regn herjer ute, er ikke bytting av kanaler på fjernkontrollen eller å gå ut med søpla nok. Bevegelse hjelper immunforsvaret, men for mye trening kan ha motsatt effekt. Dans, yoga, sang og gåturer er aktiviteter som gjør godt for mennesker uansett kroppsfasong og alder. Sørg for at du ikke fryser, og behold god varme i kroppen enten du er inne eller ute.


4. God søvn
God søvn gir kropp og hjerne nødvendig hvile, og ruster oss for morgendagens utfordringer og opplevelser som hverdagen bringer. God søvn er sentralt for at kroppen skal kunne klare å stå imot alle slags angrep av smitte o.l. Tips for å bedre søvnkvaliteten:

• Ha det passe kjølig og helt mørkt på soverommet.
• Legg deg med passe metthetsfølelse.
• Legg bekymringene og tankene dine igjen på badet samtidig som du kler av deg, pusser tenner og gjør deg klar for sengen.
• Sex frigjør spenninger og kan gjøre deg mer avslappet og søvnig.
• Sover du ikke etter 20 min, stå opp og ta deg noe varmt å drikke og les eventuelt et blad eller i en bok, og prøv igjen etter en liten stund.
• Legg deg til noenlunde fast tid hver kveld, og legg deg i tide!5. Lytt til kroppen!

De fleste av oss er gode på å ignorere kroppens signaler – og dermed ender det med at vi pådrar forkjølelser o.l. Lytt til det kroppen forteller deg enten det gjelder å spise mer av det kroppen trenger, drikke vann, søvn, hvile, komme deg ut i frisk luft eller kanskje du trenger å være sammen med mennesker som gir deg påfyll av energi? Hva med å samle noen gode venner, ta på kosedressen og tøfler, se en god film eller bare prate om hverdagen og livets innhold?


6. Kos og klem

Kos og klem gjør underverker enten i form av berøring, hudkontakt, massasje, dans e.l. Hverdagslykke er enkelt å gi bort, og det har en utrolig positiv effekt for kropp og sjel. Gi bort en klem til noen du er glad i, smil til de du møter, gi bort en massasje til noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet osv. Bruk fantasien!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2023 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS