Superbær - naturens antioksidanter!

Superbær - naturens antioksidanter!

Skrevet av: feelings.no

Superbær er faktisk helt vanlige bær som vi finner både i butikk og ute i naturen. Bær er en super kilde til antioksidanter, og ved å spise bær regelmessig kan vi øke sjansen til å holde oss friske!  

 

Bær er stappfulle av antioksidanter, og antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler og verner oss på denne måten mot kreft og hjertesykdommer, ifølge forsknig.no.

 

Nedenfor følger en liten oversikt over ulike superbær du kan kose deg med til enhver tid!

 

Tindver er bæret som hjelper deg om du har problemer med huden, eller om slimhinnene i underlivet er kranglete. De er proppfulle av vitamin C, E og A, og inneholder også betakaroten og flavonoider.

 

Gojibæret er superbærens superbær. Det sies at goji beskytter mot kreft, og enkelte påstår at det til og med kan behandle kreft. Dog anbefales det ikke å stole blindt på dette. Det er også bra å spise disse små røde bærene for å forebygge mot grå stær, og de er gode å ha når du er forkjølet fordi de er fulle av C-vitaminer og antioksidanter


Hvis du har tilgang til ferske bringebær, er du heldig. Bringebær har en naturlig beskyttelse mot bakterier, virus og sopp. Det sies også at bringebær øker fettforbrenningen, og at fryste bær har et nesten like høyt næringsinnhold som ferske.


Så pakk dem i plastposer og frys. Så kan du lage bringebærsmoothies, ha dem i yoghurten eller bare spise dem.


Jordbær er like sunt, om ikke sunnere enn bringebær. De har lav glykemisk indeks, er fulle av mineraler og vitaminer, og er de økologiske inneholder de mer av kreftbekjempende stoffer. En annen ting som er kjekt å vite om bærene, er at jo søtere, jo sunnere. 


Bjørnebær smaker kjempegodt, og samtidig er de supersunne. De inneholder store menger polyfenoler, som er en gruppe antioksidanter som beskytter mot kreft og hjerte- og karsykdommer. De er gode i en fruktsalat, smoothies og i yoghurten. De fås kjøpt i alle matbutikker.


Blåbær er skogens tøffing. De smaker godt, og inneholder masse antioksidanter som beskytter mot flere kreftformer. De små blå bærene er også sunne for hjernen, det sies nemlig at de er gode mot demens. Du kan også spise blåbær for å redusere risikoen for urinveisinfeksjon.


Kilde: msn.com

 
Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS