Slik får du tryggere barn!

Slik får du tryggere barn!

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Har du prøvd å massere babyen din? Hvis ikke, kan det være en god idè!

Nærhet med barnet ditt
Gjennom babymassasje gir du barnet ditt det viktigste av alt. Nærhet og oppmerksomhet.
Babymassasje styrker foreldre-barn bindingen, gir roligere barn, tryggere barn, barna sover bedre osv. Kan også lindre vondt i magen/kolikk, styrker immunforsvaret og styrker lungene.

Fysiske nærhet gir trygghet og en følelse av å bli beskyttet og elsket. Dere opplever kjærlighet og samhold, og barnet lærer at den nye verden det er kommet inn i, er trygg og god. Dette er viktig for barnets følelsmessige utvikling.  
 
Nyere forskning viser at nærhet og trygghet også påvirker barnets fysiologiske vekst og utvikling positivt. Massasjen kan også med enkle forandringer brukes på barna ettersom de vokser, da kan også massasjen brukes på blant annet voksesmerter.

Fordeler med babymassasje
Nærkontakten som babymassasje gir, skaper rolige og mer harmoniske barn. Gjennom babymassasje blir foreldrene bedre kjent med barnets kroppsspråk, og dermed blir det lettere å forstå hva babyen vil si deg. 
 
Den fine kroppskontakten en får med massasjen er viktig for barnet motoriske og mentale utvikling, og styrker barnets egen bevissthet på sin kropp. Forskning viser at babymassasje kan hjelpe babyen til å sove bedre og lengre, spesielt om natten. Det kan også stimulere og regulere barnets åndedrett, lymfesystemet, blodsirkulasjon og fordøyelse, samt styrke immunforsvaret.
 
Undersøkelser viser at også premature barn har bedre næringsopptak, sover bedre og utvikler seg fortere dersom de får regelmessig massasje.
 
Pappa og massasje
Babymassasjen gir også far en god anledning til å delta med babyen. Far har som oftest større og varmere hender. Det gir også pappa muligheten til å få den samme kontakten som mamma. Genialt, eller hva?
 
Forskning på babymassasje
Forskning har vist at hudberøring stimulerer hormonet oxytocin, som motvirker stresshormonene. Urolige spedbarn, som kanskje også plages av kolikk, vil lettere falle til ro hvis de får litt massasje ved leggetid.  


Babymassasje består først og fremst av kjærlige strykninger, som mykt kjærtegner og masserer barnet fra topp til tå.

Massasjens viktigste funksjon er å skape en god og nær kontakt med den lille.


Pedagogisk virkemiddel
I Sverige har barnehager tatt i bruk kroppsberøring som pedagogisk virkemiddel.
Småbarn blir mindre aggressive når de får massasje av hverandre, som en del av det daglige samværet. Det faller ikke naturlig å slå til en som nettopp har gjort en godt og som en selv har vært god mot.


Babymassasje er primært ingen behandlingsform, men har terapeutiske effekter.


Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS