5 tegn på at du undervurderer deg selv!

5 tegn på at du undervurderer deg selv!

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Har du noen ganger følt deg liten og utilstrekkelig i livet ditt? Da er du ikke alene! Samfunnet pøser på oss med krav og forventninger, og vi forventer ofte også kun det beste av oss selv. Slitsomt!

 

Er du en av de som til stadighet undervurdere deg selv, men kanskje ikke er klar over det?


Her er 5 tegn på at du undervurderer deg selv!

1. Vennene dine drar deg ned
Hvordan er du når du er sammen med dine venner? Hvordan er dine venner egentlig? Ta deg en tenkepause å finn ut om dine venner drar deg opp eller ned. Føler du deg oppstemt eller nedstemt når du drar derfra, har du de samme verdier som dine venner, er de oppmuntrende mot deg, løfter de deg?

 

Husk at dine venner også former den du er og dine tanker. Vær sammen med mennesker som løfter deg opp, og som hjelper deg fram på din vei.

2. Du sammenligner deg med andre

Sammenligner du deg selv og ditt liv med andres? Er du opptatt av hvordan du ser ut, har det, bor eller hva slags bil du kjører i forhold til naboen?

Det blir aldri bra nok - det finnes alltid nye du kan sammenligne deg med som har noe bedre. Kravene øker etter hvert som du sammenligner deg med fler og fler. Og i dag er ikke det vanskelig når mange av oss sitter på både facebook, Twitter og Instagram daglig. Der blir det delt tusenvis av bilder av perfekte mennesker og liv - som ikke er helt som virkeligheten.

Se på hva som er bra med det du selv har, se på hva du er takknemlig for ved deg selv og i ditt liv. Fokuser på deg, da blir ikke de andres liv så viktig lengre!


3. Du lar deg påvirke av venner og families meninger og følelser

Familie og venner tror ofte at de har ganske mye de skulle sagt i forhold til hvilke valg du tar, og hvilke veier du går. Og de fleste av oss kan ikke unngå å la det ligge å surre i bakhodet når vi skal ta egne valg.

Når andre legger sine meninger og tanker på oss kan det føles overveldende og slitsomt. Vi føler ofte at vi må ta hensyn eller vise respekt.

 

Men kan vi gjøre det uten å la oss påvirke negativt av deres påtvungne meninger? Ja, det kan vi. Vi kan ta egne valg, og velge å ikke ta inn over oss noe annet enn det vi selv synes høres fornuftig og bra ut. Det andre kan være den andres mening, og bare det.


4. Du har lav selvfølelse
Dersom du lar de foregående punktene påvirke deg, og du lar deg bli lett påvirket av hva omverdenen mener, er oddsa store for at du ikke har det så bra som du kan ha det i livet ditt. Media og shoppingverenden vil ha oss til å tro at vi blir lykkelige av alt fra sminke til flotte klær. Sannheten er vel at lykke, glede og gode følelser skapes fra innsiden - det kommer ikke som et lynnedslag i deg.

Du har din egen, lille og helt spesille plass på denne planeten - ingen andre er akkurat som deg, så ikke la andre endre på den du er, ikke la deg påvirke så voldsomt av hva som skjer der ute!

.
5. "Settle for less" - du har gitt opp å nå stjernene
Hva jobber du mot i livet ditt egentlig? Har du noen ambisjoner, drømmer og mål? Eller har du bare jobben din, studiene, ekteskapet og barna - og det er og blir livet ditt?

Hvorfor er det slik at mange av oss setter bregrensinger for oss selv iforhold til hva vi kan oppnå og få til? Hvorfor har ikke du en jobb hvor du tjener millioner for eksempel? Har du noen ganger jobbet og kjempet for å få deg en slik jobb - eller har du lagt det i kategorien "Det skjer ikke meg", som om det lynnedslaget skulle slå til igjen.

Nå er det ikke alle som ønsker millioner (eller?), men det viser et eksempel på at uansett hva vi ønsker må vi jobbe for det, vi må ha fokus på det vi vil ha og gi det 100%!

Så hvorfor si deg fornøyd med 9-4 jobben hvis du egentlig drømmer om å drive med noe for deg selv, hvorfor ta til takke med å låne båten til naboen, når du egentlig drømmer om din egen båt? Listen kan gå videre for evig - poenget er IKKE UNDERVURDER DEG SELV!

Kilde: power of positivity

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS