Bli kvitt dårlige vaner med disse 5 stegene!

Bli kvitt dårlige vaner med disse 5 stegene!

Skrevet av: feelings.no

Dine vaner vil bestemme din fremtid, og hvis du fortsetter å gjøre ting på en spesiell måte, vil du være i stand til å forutsi resultatene. Det er den enkle loven om årsak og virkning: Vellykkede vaner skaper positive belønninger. Negative vaner avler negative konsekvenser.

Hvis du ignorerer sunne vaner til fordel av lat sofatid eller hurtigmat, bør du ikke forvente å føle deg frisk. Hvis du bruker penger ufornuftig eller ikke sparer noen penger, kan du måtte forvente en endeløs syklus av arbeid.

Liker du ikke måten disse scenariene spiller ut? Vri deg ut av dine værste uvaner og garanter deg selv en lykkelig fremtid. Alt som trengs er litt fokus. Denne steg-for-steg planen vil hjelpe deg å komme i gang:
1. Identifiser dine dårlige eller uproduktive vaner.

Skriv dem ned. 

Vær spesifikk-og helt ærlig. Husk å vurdere de langsiktige konsekvensene som kan komme om du fortsetter med denne uvanen. Vurdere vaner hjemme, på jobb, i fritiden, og i saker knyttet til din fysiske, følelsesmessige og åndelige helse.2. Definer din nye vellykkede vane og visualiser vanens resultat i livet ditt.Din nye vane er vanligvis det motsatte av din dårlige. Tenk på alle fordelene og belønningene du vil få når du adopterer din nye vellykkede vane. Jo mer levende du beskriver fordelene og skaper nye bilder i tankene dine, jo mer sannsynlig er det at du kommer til å gjøre endringer. 3. Lag en tredelt handlingsplan.

For hver dårlig vane, det er minst 15 steg du kan ta i bruk for å hjelpe deg å slutte. Legge litt tid inn i dette og tenk på det. Det kan virke enkelt å komme opp med disse stegene, men de må være tilpasset for deg, handlinger du vet er innenfor området å ta. Ikke skriv ned ting på listen som du vet av ditt hjerte vil du ikke gjøre.4. Planlegg dine steg inn i dagen for de neste tre ukene.

Uansett hva den nye vanen og dens handlingsplan er, legg hvert steg inn i timeplanen for måneden fremover. De fleste vaner, selv de aller styggeste- kan bli helt re-mønstret i denne korte tidsrammen.

5. Ta tak.

Start med en vane som du desperat ønsker å endre. Fokuser på de tre umiddelbare skritt du har og sett dem i aksjon.

Husk at ingenting vil endre seg før du gjør.


Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS