Skal vi ha brennesle til middag kjære?

Skal vi ha brennesle til middag kjære?

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Brennesle inneholder mange flavonoider, steroler og andre ingredienser som har en svært positiv innvirkning på hele organismen.

 

Nesle inneholder en betydelig mengde klorofyll, mineralsalter (kalsium, kalium, fosfor og jern), vitamin C og provitamin A. Nesle blir blant annet brukt for å øke nivået av jern i tilfeller av anemi, fordi den bidrar til dannelsen av røde blodceller.
 

Nesle forbedrer også vannlating, reduserer revmatiske smerter og stimulerer utskillelsen av melk under amming periode.

 

Foruten bruken i helseformål er nesle mye brukt i kosmetikk. Ekstrakt av neslerot blir brukt i mange produkter som er laget for å hjelpe mot håravfall. kanskje det er på tide å koke sin egen mikstur dersom du er litt tynn i håret?
 

Nesle til middag?
Dessverre er ikke brenneslene i hagen det vi plukker til å ha i suppa. Nesle er faktisk ganske godt, du kan tilberede det på samme måte som spinat for eksempel. Kombiner nesle i hverdagsmaten din - det kan ikke skade! NB!! IKKE SPIS NESLE UTEN Å KOKE/TILBEREDE DEN!

 

Tips til mat med nesle
PAI er en super måte å få i seg nesle på. Lag en deilig neslepai og bruk fantasien når det kommer til andre grønnsaker. SUPPE er en annet fantastisk rett å bruke nesle i. Plukk noen fra hagen, og prøv selv! 

NESLETE kan du lage i store mengder og ha i kjøleskapet. Deilig iste i varmen er godt, så hvorfor ikke lage den selv, med selvplukkede nesler fra hagen? Drikk en kopp neslete hver dag i en måned - kanskje merker du en generell forbedring av helsa? Kok neslene i 15  minutter - ha godt med nesle i!   

 

Bivirkninger?
Det er ikke observert bivirkninger ved regelmessig inntak av nesle, men moderasjon er nøkkelen til alt, så vær forsiktig, og stopp inntaket dersom du reagerer med rødhet og forstoppelse. 

Brennesle SKAL IKKE brukes ukokt fordi det kan skade nyrene dersom det blir for mye. Så vi understreker at dette skal inntas med måte - men behøver ikke unngås.

 

Kilde: www.naturalcuresandhomeremedies.com

 

Les også:Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS