Unngå usunn småspising!

Unngå usunn småspising!

Skrevet av: Vegard Bell

Noe av det vanskeligste i livet er å holde seg til en ren og sunn diett. Flere eksperter sier at det beste er å planlegge maten du skal spise på forhånd. På den måten er det lettere å kun holde seg til akkurat den maten.

 

Men å planlegge hvert måltid kan være vanskelig, og for mange av oss, så vil småspising bli det enkleste alternativet.

 

Du har to valg; ikke småspis hele dagen (vanskelig), eller småspis med sunnere mat (lett).

 

For mange kan det være vanskelig å vite hva som er sunt, og hvor mye man skal spise. Nøtter f.eks er regnet som sunn mat, men det er også mange kalorier pr 100 gram. Det kan lett bli for mange kalorier om du spiser noen nøtter for mye.

 

Tips til hva du kan spise er mange, men du kan f.eks starte med grønnsaker og frukt som du kutter opp i biter, og legger i en stor skål. Denne skålen setter du så på bordet (eventuelt i flere mindre skåler rundt om i huset), og spiser av dette. På denne måten får du i deg vitaminer og mineraler, og du spiser langt færre kalorier, enn om du skulle spise sjokolade og annen usunn mat.

 

Har du en naturell yoghurt i kjøleskapet, så kan du bruke denne som dipp til f.eks grønnsakene eller frukten. Ikke kjøp yoghurt med søtning. Hold deg til den naturelle.

 

Du kan også måle opp 50 gram nøtter, som du legger ut i forskjellige skåler. Dette er maks du skal spise i løpet av en dag. 

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS