Denne matvaren øker sjansen for tidlig aldring

Denne matvaren øker sjansen for tidlig aldring

Skrevet av: Vegard Bell

I dag vil jeg gi deg en god grunn til å kutte ut, eller redusere sukkerinntaket ditt.

 

Sukker er nemlig med på å sette opp hastigheten på aldringen din, pga en reaksjon som skjer i kroppen din når blodsukkeret spretter i taket. Ikke bra!

 

Slik foregår det...

Hvis du spiser/driker for mye sukker fra søtede drikker, brus, kaker, kjeks, sjokolade, iskrem osv, så vil du hele tiden skyte blodsukkeret til himmels, og kroppen må pumpe ut enda mer insulin for å kvitte seg med blodsukkeret i leveren og muskelcellene.

 

Når du misbruker dette blodsukkersystemet (som er kontrollert av bukspyttkjertelen) over flere år, så kan du slite ut insulinsensitiviteten og bukspyttkjertelen, og du øker derfor sjansen for å utvikle diabetes type 2.

 

Ingen overraskelse der sikkert? Jeg er sikker på at du skjønner prosessen.

 

Men her kommer noe som mange ikke forstår...

Når du hele tiden øker blodsukkernivået med å spise/drikke alt mulig rart med sukker i, så produserer du molekyler som kan føre til økt hastighet på aldringen av huden og indre organer. Dette molekylet kalles på engelsk Advanced Glycation End Products (AGEs).

 

Når du ser på folk som spiser og drikker mye mat som inneholder sukker, så ser du kanskje at de har flere rynker enn de som holder seg unna sukker? Dette kan også observeres ved diabetes type 2. Men igjen, dette kan også variere veldig i forhold til hudtype og andre faktorere. Ikke sukker alene.

 

Dette er altså enda en grunn til at du bør minimere inntaket av sukker, og andre matvarer som kjører blodsukkeret til topps. Dette inkluderer brød, pasta, frokostblandinger, muffins, baguetter osv. Holder du deg unna slike matvarer, så kan du også hindre kroppen i å produsere mye av molekylet vi snakket om ovenfor.En god livsstil vil være å kutte ut det meste av karbohydrater (unntatt frukt og grønnsaker) og heller fokusere på skikkelig kjøtt, egg, fisk, frukt, grønnsaker, bær, nøtter og frø. Du vil også raskt merke en vektnedgang også om du legger om til et kosthold uten mye sukker og korn.

 

Husk også at alder ikke kun påvirkes av type kosthold du gjør. Det er også viktig å holde kroppen i form ved å bevege seg mye.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS