Visste du dette om koffein?

Visste du dette om koffein?

Skrevet av: Vegard Bell

Flere ulike studier har kommet frem til at koffein kan ha mange helsefordeler. Nå har forskere funnet ut at en lite dose med koffein etter en læringsøkt kan forbedre langtidsminnet ditt. Dette er i følge en studie som er publisert i Nature Neuroscience.

For å finne ut om koffein har en signifikant effekt på minnet til mennesker, så testet de en gruppe med 160 frivillige som var mellom 18 og 30 år.

På den første dagen av studien, så ble deltakerne vist bilder av forskjellige figurer og ble fortalt at de skulle kategorisere de som innendørs- eller utendørsgjenstander.

Etter denne oppgaven, så ble tilfeldige valgt ut til å innta 200 mg koffein i form av en ekte koffeintablett, eller gjennom en placebo-pille (en pille med kun vann eller sukker).

Neste dag ble deltakerne vist de samme bildene, sammen med noen nye. Forskerne ville at de skulle kategorisere bildene ut i fra om de var nye, fra dagen før, eller lignet på de bildene de hadde sett dagen før.

Ut i fra dette, så kunne forskerne se at de som hadde fått koffein, var flinkere til å finne de bildene som lignet på de gamle, kontra de som kun fikk en placebo-pille.

Likevel, så kunne begge test-gruppene identifisere om bildene var nye eller fra dagen før.

Forskerteamet gjorde flere undersøkelser hvor de prøvde med 100 mg og 300 mg koffein. De så at deltakerne klarte seg bedre med 200 mg kontro 100 mg koffein, men det var ingen forbedring når de tok 300 mg kontra 200 mg koffein.

Forskerteamet fant også ut at det ikke var noe forbedring i minnet, når deltakerne fikk koffein 1 time før de skulle se på bildene.


Så, drikker du litt kaffe skal du bare fortsette. Men husk; alt med måte!

 

Les også:

 


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS