Hvordan få kjedelige oppgaver gjort

Hvordan få kjedelige oppgaver gjort

Skrevet av: Pauline Irene Steinhovden

Det er vanskelig å begynne på en oppgave vi synes er kjedelig. Og det er enda vanskeligere å gjøre oppgaven ferdig! Ofte blir det til at vi utsetter oppgaven. 

 

Men selv om noen oppgaver i våre daglige liv er kjedelige, må vi likevel få dem gjort. Så hvordan får du deg selv til å gjøre dem raskt og effektivt?

 

Her er noen tips: 

 

Minn deg selv på hva du vil få ut av å gjøre oppgaven 
Istedenfor å henge deg opp i hvor kjedelig oppgaven er, kan du heller fokusere på hva du vil få igjen for å gjøre oppgaven. Visualiser hva det å få oppgaven gjort vil gi deg. Må du for eksempel gjøre en kjedelig skoleoppgave, så kan du visualisere karakteren du ønsker å få. Er det en oppgave hjemme du må gjøre, f. eks. støvsuge stuen, så kan du visualisere hvor fint det vil se ut når du er ferdig.

 

Jobb i etapper
For å øke motivasjonen kan du jobbe i etapper på f. eks. 30 min. Mellom hver etappe legger du en 10-minutterspause. Når du jobber i etapper fungerer pausene som motivasjon, og det blir lettere å jobbe effektivt. 

 

Belønn deg selv
Bestem deg for noe kjekt du kan gjøre når oppgaven er ferdig. Det kan for eksempel være å ha en filmkveld med venner, shoppe eller trene. 

 

Sørg for at du bestemmer deg på forhånd for at du skal gjennomføre oppgaven, så blir det mye enklere for deg å følge rådene overnfor. Lykke til!!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS