Sannheten om salt

Sannheten om salt

Skrevet av: Vegard Bell

Forleden dag, så lagde jeg en rett som hadde salt som én av ingrediensene, og det slo meg; ikke alle vet sannheten om salt. Ja, vi hører om at salt er negativt for helsa, men gjelder det egentlig all salt du kan kjøpe i butikken?

 

Så, her kommer sannheten om salt….

 

Hold deg unna vanlig raffinert bordsalt!
Raffinert salt er hovedgrunnen til at salt faktisk har et dårlig rykte. Det er det samme dårlige stoffet som du finner i ferdig behandlet mat som du kan kjøpe i butikken. Kroppen vår trenger salt, men de fleste studier (spesielt de som er gjort i USA) har konsentrert seg om raffinert bordsalt. Konklusjonen av disse studiene er at salt ikke er bra for deg.

 

I flere deler av verden, så er det en kjent sak at salt i seg selv ikke er problemet. Problemet oppstår når du får i deg feil type salt.

 

Raffinert bordsalt er i grunn en ganske uheldig matvare. Den inneholder ofte antiklumpingsmiddel, som flere ganger har blitt linket til forgiftning i kroppen og nyreproblemer. Et typisk stoff i raffinert salt er natriumacetat, som kan forårsake økt blodtrykk og forstyrrelser i nyrene.

 

Hva skal du så spise i stedet?
Sannheten er at uraffinert havsalt faktisk kan være bra for deg. Det hjelper kroppen din til å regulere blodsukkeret, hjelper til å holde skjelettet sterkt, regulerer metabolismen, styrker immunforsvaret og mye mer. Naturlig, uraffinert havsalt inneholder en rekke næringsstoffer og mineraler som kroppen har veldig godt av. Kroppen kjenner igjen disse stoffene, og derfor er det lett å utnytte de på riktig måte. Havsalt kan inneholde over 80 spormineraler, og det er dette som gir saltet en gråaktig farge.

 

Det er lett å finne havsalt i butikken, men husk at det bør stå “uraffinert” eller “ikke raffinert” på pakken. Da er det best.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS