Feng Shui - tips til hjemmet

Feng Shui - tips til hjemmet

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Feng Shui er en flere tusen år gammel kinesisk filosofi og tradisjon som beskriver hvordan omgivelsene påvirker oss. Få tipsene til hva du selv kan gjøre for å bedre energiflyten i ditt hjem.

 

”Rot i hjemmet skaper kaos og stress i livet”

 

Noen enkle Feng Shui råd for å bedre energien i ditt hjem:

 1. Plasser et bilde av vann eller gullfisker i inngangspartiet
 2. Hold alltid toalettsetet lukket, så ikke energien renner ned
 3. Ha aldri speil rett fram når du kommer inn. Har du det vil du ”møte deg selv i døra”
 4. Unngå å sitte eller ligge under bjelker
 5. I området for menneskelige forhold er det gunstig å henge en krystall i vinduet
 6. Plasser gjerne en pengeplante i velstandområdet


Riktig utført Feng Shui vil øke din følelse av at ting i livet ditt faller på plass.

 

Feng Shui betyr ”vind og vann”.
Gjennom Feng Shui kan man øke forståelsen av kreftene mellom menneskene og naturen. Det vi omgir oss med påvirker alt vi føler og gjør, og Feng Shui kan organisere omgivelsene for å gi balanse og harmoni.


Feng Shui er i utgangspunktet de fem elementene (vann, tre, ild, jord og metall) og læren om hvordan chi (den altomslukende energien) beveger seg og påvirker alt og alle på sin vei. Det er også om motsetninger i yin og yang. Feng shui utnytter den naturlige energiflyten i omgivelsene våre.


Feng Shui er kunsten å balansere en positiv energiflyt inn i hjemmet, på arbeidsplassen osv. for å skape velstand, harmoni og god balanse. De samme prinsippene brukes også i for eksempel akupunktur, tai chi og soneterapi. Enkelt forklart er Fegn Shui akupunktur for bygninger.

 

Noen enkle tips for å bedre Feng Shui på uteområdet:

 • Inngangen og innkjørselen skal være tydelig, lett å finne og velkommende. Søppeldunken skal ikke være det første du ser. Portstolper, utebelysning, sesongens blomster og vintergrønne vekster lokker chi inn i hagen og ønsker deg og dine velkommen.
 • Buktende linjer på hageganger og blomsterbed bør ha buktende linjer, da dette har et mer naturlig og harmonisk uttrykk enn rette linjer. Hushjørner og andre skarpe vinkler skaper negativ chi, og bør helst mykes opp om de vender mot sitteplasser med for eksempel klatrevekster eller krukker med blomster.
 • Hagens sitteplasser skal plasseres slik at flest mulig sitter i kraftposisjon, dvs. at de har noe stabilt bak seg som f.eks. en husvegg, en hekk e.l. Å sitte i kraftposisjon gjør at vi kobler bedre av.
 • Vann representerer rikdom og regnes som viktig chiforsterker. Innfør en eller annen form for vann i hagen din! En sildrende fontene eller en dam er best, men man kan også lage et lite fuglebad eller sette frem en skål med vann og blomster og lys.
 • Fugler og dyr øker chi i hagen. Har du egne husdyr som kan være i hagen er det flott. Fuglematere, fuglekasser og blomster som lokker innsekter er med på å lokke frem dyreliv og høyne chi i hagen.


En hage må ikke være perfekt for at den skal gi mye glede. Det er heldigvis ikke noe ”alt eller intet” innenfor Feng shui, så du kan fritt velge blant Feng Shui – elementer når du skaper inneområdet eller uteområdet ditt. 

 

Enkelte forandringer kan du klare selv, men vil du har korrekt Feng Shui behandling av ditt hjem, din arbeidsplass osv. anbefales det å bruke en konsulent med grundig utdanning og lang erfaring.

Små endringer kan ha stor effekt på livet ditt!

 

Litt fakta:

Energikompasset, Baguaen
En viktig del av Feng Shui er kunnskapen om Baguaen eller energikompasset. Baguaen behandler de 8 vindretningene eller de 9 livsområdene:


Velstand – Barn – Kunnskap – Parforhold – Karriere – Helse – Gode hjelpere


Disse områdene er symbolisert i den 8 – kantede Baguaen, et grunnleggende verktøy som hjelper deg å identifisere de forskjellige områdene i ditt hjem. Hvert av områdene har blant annet en farge, en form og et tall. Ved kunnskap om Feng shui kan vi styrke disse, slik at positiv energi vil skape god Feng Shui for deg og dine.


Feng Shui kan praktiseres over alt! 
Feng Shui kan praktiseres inne og ute, i villaer og ettroms, i store parker og på små verandaer.

 

Kilde: fengshuiforum.no

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS