13 ting mentalt sterke mennesker IKKE gjør

13 ting mentalt sterke mennesker IKKE gjør

Skrevet av: feelings.no

Mentalt sterke mennesker har også sunne vaner. De har ofte lært seg å håndtere følelser, tanker, sin egen atferd og sitt eget handlingsmønster på en måte som gjør at de ender opp med suksess i livet. Visste du at du også kan gjøre de samme tingene med samme suksessrike resultat?

 

Her får du 13 tips til hva du IKKE skal gjøre på ferden mot suksess! Vær gjerne ærlig med deg selv mens du leser dette, du kan kanskje lære noe nytt om deg selv og hvordan du tenker. 

 

1. De kaster ikke bort tiden ved å synes synd på seg selv
Mentalt sterke mennesker pleier ikke å sutre over omstendighetene eller hvordan andre har behandlet dem. I stedet tar de ansvar for deres rolle i livet, og forstår at livet ikke alltid er lett eller rettferdig.


2. De gir ikke bort makten

De tillater ikke andre å kontrollere dem, og de gir ingen andre makt over dem. Mentalt sterke mennesker sier ikke ting som «sjefen min gir meg dårlige følelser». Det er fordi de vet at de selv har styringen over deres egne følelser og at de har et ansvar når det kommer til hvordan de responderer.

3. De skyr ikke forandring
Forandring er ikke noe de prøver å unngå. I stedet tar de med glede imot positive forandringer og er villig til å være fleksibel.

4. De kaster ikke bort energi på ting de ikke kan kontrollere
Du vil aldri høre en mentalt sterk person klage over tapt bagasje eller trafikkork. Istedet fokuserer de på ting de kan kontrollere. Noen ganger innser de at det eneste de kan kontrollere er holdningen.

5. De bekymrer seg ikke for å ikke kunne tilfredsstille alle
Noe mentalt sterke personer vet er at de ikke trenger å tilfredsstille alle hele tiden. De er ikke redd for å si nei når det er nødvendig. Å være snill og rettferdig er gjerne noe de kjemper for, men de takler det om andre ikke er fornøyd fordi de ikke gjør som de vil.


6. De er ikke redd for å ta sjanser
Selv om de ikke tar dumme sjanser, er de ikke redd for å ta kalkulerte sjanser. Før de tar en beslutning veier de alle fordelene og risikoene opp mot hverandre. De er altså fullt klar over det verste som kan skje dersom noe går galt.


7. De dveler ikke ved fortiden
Mentalt sterke mennesker sitter ikke og tenker på fortiden og hva de skulle gjort annerledes. Uansett hva som har skjedd, prøver de å lære fra det.


8. De gjør ikke de samme tabbene om og om igjen
De godtar å ta ansvar for sin oppførsel og lærer fra tidligere tabber. Som resultat gjentar de ikke tabbene om og om igjen.


9. De blir ikke sjalu over andres suksess
Mennesker som er sterke mentalt gleder seg over andres suksess i livet. De blir ikke sjalu. I stedet vet de at suksess kommer med hardt arbeid. Derfor er de villig til å jobbe hardt for å nå egen suksess.


10. De gir ikke opp etter å ha feilet
Å feile er ikke en grunn til å gi opp. I stedet bruker de erfaringen fra å ha feilet til å vokse og forbedre seg. De vil rett og slett prøve helt til de får det som de vil.


11. De er ikke redd for å være alene
Mentalt sterke tolererer å være alene og de frykter ikke stillhet. De er ikke redd for å være alene med tankene, og de bruker dødtid til å være produktiv. Å være alene blir satt pris på, og man er ikke avhengig av andre for underholdning. De kan rett og slett være lykkelig alene.


12. De føler ikke at verden skylder dem noe
De var ikke født med en forventning om at andre skal ta vare på dem eller at verden må gi dem noe. I stedet ser de etter muligheter basert på hva de fortjener.


13. De forventer ikke umiddelbare resultater
Om de jobber for å forbedre helsen eller gjøre det godt i forretningslivet, forventer de ikke umiddelbare resultater. I stedet forstår de at ekte forandringer tar tid.

Kilde:  Bodø Nu

 

Ønsker du hjelp til gjøre endringer i livet ditt nå kan du kontakte en coach eller livsveileder ved å klikke her!

 

Les også:

 


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS