Hva er depresjon?

Hva er depresjon?

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Mens alle andre ser ut til å nyte og leve livet i fulle drag - sitter det noen å observerer, som ikke ser verden helt på samme måte som "alle andre". Deres verden er styrt av helt andre tanker og følelser.

 

Visste du at depresjon rammer rundt 150 000 nordmenn årlig? Og at det er mennesker i alle aldre og alle sosiale lag og kulturer som opplever depresjoner. Ca. 15 prosent av oss nordmenn har til enhver tid depressive symptomer, kan vi lese på sinnetshelse.no.

 

Men hva vil det egentlig si å være deprimert? Det finnes nok mange foskjellige forklaringer på det, men noen fellesnevnere er det, og i videoen under får du en veldig fin forklaring på hvordan en depresjon kan oppleves. Dessuten får du noen effektive og fine tips til hva som kan snu en depresjon mot slutten av videoen.

 

Husk også at selv om ikke du har en depresjon så kan det hende at du kan hjelpe noen rundt deg som har det.

 

 

Tror du at du har en depresjon og gjerne ønsker hjelp til å komme deg videre? Da anbefaler vi deg til å ta kontakt med en lege, og i tillegg kan det være lurt å ta kontakt med en lifecoach, livsveilder, psykolog eller lignende for å ha en støttespiller når det står på som fult.

 

For å få umiddelbar hjelp kan du kontakte en lege, psykolog, coach eller livsveileder via telefon her.

 

Husk at det alltid lønner seg å snakke med noen. Har du ikke noen i din nærhet du kan snakke med, kan det være lurt å finne en organsisasjon eller lignende du kan ringe til for å få hjelp. eller kanskje en nær venninnne eller kompis har et tips til deg!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS