5 naturlige veier til bedre søvn

5 naturlige veier til bedre søvn

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Mange sliter med en god natts søvn, og det er et problem for mange. Søvn er viktig for oss, og får vi for lite av det kan det resultere i stress og andre ubehag og / eller livsstilssykdommer.

 

Heldigvis er vi mange mennesker på denne kloden, så vi kan dele våre råd med hveradnre. Her får dere 5 gode tips til hvordan du kan bedre din søvnrutine og kvalitet!

 

  • Husk at det hører til sjeldenhetene at ting kommer av seg selv, så hvis du har lært kroppen din til å ikke sovne eller sove dårlig, ja da må du lære den å sove godt også! Så ikke forvent mirakler over natten - invester din tid og repeter, repeter og repeter!

 

1 Et varmt bad
Et varmt bad kan gjøre underverke for kroppen! Varmen og vanner gjør at musklene dine slapper bedre av, og roen kan lettere får innta kroppen din. Michael Breus som er søvnekspert kan fortelle at kroppstemperaturen stige i det varme vannet, og når du går ut av badet vil temperaturen synke igjen. Denne prosessen er med på å frigjøre søvnhormonet melatonin.

 

2 Lavendelduft
Duften av lavendel har en beroligende og avslappende effekt, har flere studier opp gjennom tidene vist. Skaff deg lavendelduft til å ha i duftlyset ditt, ta noen dråper lavendel som skyllemiddel til dine klær, eller få tak i badesalt eller kremer med lavendelduft.

 

3 Rett musikk
Vi vet alle at babyer og små barn ofte liker å bli vugget i søvn til musikk. det viser seg at dette kan også gjelde for oss voksne. Avslappende og rolig musikk kan gjøre underverker for deg. Lytt til rolig musikk i en times tid før du skal legge deg, kanskje du kan ha musikk på mens du bader?!

 

4 Gå for riktig urter
Flere studier har vist at urten vendelrot kan bedre søvn uten bivirkninger . Vendelrot har en beroligende effekt , reduserer angst og roer kroppen før søvn. 

 

5 Kom deg ut av sengen
Har du problemer med å sove, ikke bo i sengen .

- Jo mer du prøver å sovne , og jo mer du tenker på det , jo mindre sjanse er det for det vil skje , sier Mary Susan Esther , som er lege og tidligere president i American Academy of Sleep Medicine. det er viktig å gjøre de riktige koblinger til soverommet og sengen din. IKKE bli liggende søvnløs i sengen, vær heller mer i sofaen enn i sengen. Sengen skal benyttes til å sove!

Kilde: live.dk

 

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS