"What`s your excuse?"

"What`s your excuse?"

Skrevet av: Ane Hagen

Er det noe jeg har lært dette siste året, så er det hvor nærtagende vi kvinner ofte er. Det står utrolig respekt av de damene som har en automatisk funksjon som gjør at de ikke tar seg nær av det andre sier, og som ikke tar seg selv selvhøytidelig. Til og med de som klarer å late som at de ikke tar seg nær av det, fortjener skryt.

 

Fordi det gjør ting enklere for dem i samhandling med andre. Så kan man heller bearbeide tankene og følelsene i ettertid, alene. Vi andre, vi må bli bevisste på det for å ikke skape dårlige relasjoner til de rundt oss. Det kan ikke fortsette å være slik, at vi skal lange ut mot alle som sier noe til oss som vi ikke liker, om oss selv.

 

Sannheten svir!

Supertrente Maria (32) får nybakte mødre til å rase. Hun la ut et bilde av seg selv med topptrent kropp, sammen med de tre små ungene sine, og overskriften «Hva er din unnskyldning» over bildet.

 

Jeg skjønner godt at dette stikker hos mange. Jeg skjønner godt at dette skaper følelser og reaksjoner. Men jeg synes ikke de reaksjonene som kommer er OK. Jeg synes det står stor respekt av det hun har klart, og jeg synes det er fantastisk flott at hun viser at det faktisk er mulig. At andre ikke har klart det, er faktisk ikke en grunn til at hun ikke skal få vise at hun har.

 

Som Maria svarer i ett intervju om henne på bakgrunn av alt styret som har blitt:

 

  • Din tolkning er ikke min feil, skriver hun, og understreker at hun har jobbet hardt for å få kroppen – og at hun ikke har en nanny som tar seg av barna slik at hun får ekstra tid for seg selv.
  • Jeg lagde ikke tankene dine. Du skapte dem. Hvis du vil fortsette å hate bildet mitt, kommer du til å hate mye annet også resten av livet. Du kan enten skylde på noe eller klage på noe – eller å skape et nytt nivå på tankegangen din, fortsetter den hjemmeværende mammaen.
  • Til slutt oppfordrer Maria flere av sine 113.000 Facebook-følgere til å slutte å være så nærtakende. Hun skriver at det finnes større problemer enn det mye omtalte bildet. Slik avslutter hun innlegget:
  • Overvekt og de som sliter med helserelaterte problemer er et større problem enn dette bildet. Kanskje det er på tide vi slutter å ta så mye hensyn til andres følelser og heller kommer til poenget. Så hva er din unnskyldning?

 

Hvor mye hensyn skal vi ta til andres følelser?

Er det riktig at vi skal holde kjeft og jatte med, bare for å ta hensyn til andres følelser, når noe egentlig er mot våre prinsipper? Jeg kjenner at NEI det er ikke rett. Jeg synes det er på tide at vi tar hensyn til egne følelser og heller velger å gi uttrykk om hva vi føler og tenker, og så får det heller være opp til den andre å takle det vi sier eller ikke.

 

  • Noen har ikke lyst til å endre seg, eller ser ikke noe feil ved seg selv, og det er helt greit. Ingen skal tvinge noen til å gjøre noe med problemene sine, men ikke kom til meg å syt over ting, du ikke har interesse av å gjøre noe med. Ja, jeg stiller opp for venner når de trenger det, og noen ganger har man bare behov for å få litt trøst og oppmerksomhet! Men hvis ting går igjen og igjen og igjen, så skal ikke jeg brukes som søppelbøtte! Da sier jeg hva jeg mener, og hvis du ikke takler det så er det faktisk ikke mitt problem.

 

Derfor heier jeg på slike mennesker som Maria. Som sier det som det er, og ikke er redd for å tråkke noen på tærne. Hva slags følelser hun skaper hos andre mennesker er faktisk ikke hennes ansvar. Hvordan DU takler det du får høre om deg selv, handler om hvor bra du har det med deg selv.

 

  • Kjenner du at det svir har du mest sannsynlig behov for å motbevise det som blir sagt, og skape et helsikens drama rundt det hele for å få bekreftelse om at det som ble sagt ikke er sant.

 

Og det er jo litt det som skjer i denne saken her. Mødre fra hele verden, som ikke har trent like mye som Maria og som ikke gidder å trene like som Maria, eller som ikke har lyst til å trene like mye som Maria, får behov for å fortelle henne at hun er teit! Jeg rister på hodet og tenker på hvor mye baluba det ble når Trude Mostue pirket litt i jobbemamma’ene i dette landet.

 

Søk inspirasjon og vær mindre nærtagende.

Jeg mener det er viktig å omgi oss med mennesker som inspirerer, motiverer og engasjerer oss. På den måten kan vi vokse som mennesker, og ta tak i oss selv, fordi vi har noen som viser oss hvordan. Ønsker vi ikke å endre noe i livet, og har det bra som vi har det, så må vi finne mennesker som aksepterer oss som vi er, og elsker oss som vi er.

 

Ikke kritiser de som har gjort det du drømmer om, eller som viser noe de har fått til, som du ikke kan/vil/gidder få til. Vær glad på andre menneskers vegne for pokker! Livet er til for å leves og nytes og ikke sutres og klages!

Vær takknemlig for de som er ærlige til deg! Jeg er super takknemlig for de som har fortalt meg de sannhetene jeg trengte å høre. Det har gitt meg motivasjon til å bli en bedre versjon av meg selv! Selv om de fleste har sagt det i sinne, sammen med mye usant, så har det likevel vært ting jeg hadde godt av å høre, og lære av.

 

Takler du å se at andre lykkes, med noe du selv ikke lykkes med?

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS