Min oppskrift på lykke? Elsk mer, tør mer, og gi mer faen!

Min oppskrift på lykke? Elsk mer, tør mer, og gi mer faen!

Skrevet av: Ane Hagen

Mange som kontakter meg ønsker en oppskrift de kan følge. De ønsker å vite hvordan de kan få seg en kjæreste eller hvordan de kan bli lykkeligere generelt. Det finnes ingen oppskrift annet enn å lytte til seg selv og elske mer.

 

Bli flinkere til å gi litt faen.
Hvorfor noen gjør sånn og sånn er ikke noe du har noe med. Så lenge det ikke påvirker ditt liv. Det er deres liv og det er deres valg. Det handler om å stole på seg selv, se sine egne lykkeporter og skape sin egen gode hverdag. Det som ikke fungerer for deg kan du endre, men det er også det eneste du kan gjøre noe med. Hva alle andre holder på med må de selv ta ansvar for.

 

  • Å irritere seg over det du anser som belastninger hos andre er 
    egentlig bare belastende på deg selv.

 

Det å akseptere hverandre som man er og overse ting som ikke har betydning i den store sammenhengen tror jeg skaper bedre menneskelige relasjoner. Hvis du ikke klarer å forholde deg til en person fordi personen er sånn og sånn, så er det ditt ansvar å trekke deg unna. Det er ditt ansvar å ikke være avhengig av andre mennesker som ikke tilfredstiller dine behov eller som skaper negative følelser i deg.

 

  • De fleste forhold avsluttes fordi man hakker hverandre ihjel. Mennesker som tidligere har elsket hverandre glir fra hverandre fordi de konsentrerer energien sin på den andres feil og mangler og ikke de gode egenskapene.

 

Vi må bli rausere i forholdene våre og gi mer faen. La det uperfekte være tilstedet og ikke forvente for mye av hverandre. Vi må ikke glemme at vi tross alt bare er mennesker og mennesker feiler for å lære.

 

Bli flinkere til å tørre mer.
Vi må tørre å feile, eller bli såret, eller blir skuffet. Vi må tørre å gjøre ting vi ønsker å gjøre eller si, på tross av de negative konsekvensene som kan komme. Det at man har turt er en seier i seg selv uansett hvordan resultatet blir, og som regel kommer man godt ut av det. Spesielt når det kommer til personlig endring er det viktig å slippe hemningene og tørre gjøre det som føles rett for en selv. Det å stole på magefølelsen og kjøre på uten å analysere det hele ihjel gir en frihetsfølelse som skaper lykkefølelse i seg selv.

 

De negative resultatene er som regel negative fordi vi henger oss opp i resultatet og ikke helheten.

 

  • Å feile betyr bare at man ikke lykkes denne gangen, fordi man har mer å lære først, eller fordi det rett og slett ikke var det rette å gjøre. Kunnskapen man får av å feile er så verdifull i seg selv, hvis man velger å bruke den kunnskapen.

 

Det å tørre å være seg selv 100% er åpningen mot lykke i mine øyne. Du åpner døren til det livet du ønsker å leve, og det i seg selv skaper enorme muligheter der du tidligere bare har sett begrensninger.

 

Elsk mer! Elsk masse!
Har du noen gang kjent på den følelsen du får av å si ordet Elsker? Hvor mye mer følelser det skaper i degenn å si at du er glad i? Lidenskapen som mange savner i livet sitt tror jeg handler om nettopp det. Begrensningen i det å tørre føle større og mer for mennesker og situasjoner som egentlig gir en alt man ønsker. Det er nesten så vi har puttet ordet ELSKER inn i ett skap med så og så mange av det. Redd for å bruke det opp, tar vi det kun ut av skapet når det føles helt sikkert å si det. Når det ikke kan bli misbrukt eller skape feil reaksjoner pga bruken. Vi tør ikke elske før noen elsker først. Frykten for å bli avvist er så stor i oss at det å si at man elsker noen blir så farlig og skummelt.

 

  • Men det er bare et ord. Et ord man kan si så mye man vil og som aldri blir oppbrukt. Det er vi som skaper begrensningene i oss selv og som legger lokk på lidenskapen pga frykten for å gjøre feil.

 

At jeg elsker sønnen min er vel ingen bombe, men jeg elsker så mye mer etter at jeg ble obs på akkurat den begrensningen i meg selv. Vennene mine elsker jeg herfra til evigheten. Den flotte favoritten min elsker jeg hver bitte lille bit av. Jeg elsker ting ved mennesker jeg egentlig ikke har noe forhold til, bare fordi de er som de er, og jeg elsker livet på gode dager. På dårlige dager er jeg irritert og m

att, men samtidig så kan jeg elske følelsen av å føle. Jeg elsker at lidenskapen i meg er tilbake der den skal være, og jeg elsker alle de gode følelsene jeg får når jeg er stormforelsket og har det skikkelig skikkelig bra.

 

Hva gir lykkefølelse??
Det å ta ansvar for egne følelser og eget liv og tørre å elske menneskene man velger å omgi seg med skaper lykkefølelse. Det er ikke så vanskelig som vi kanskje har trodd, men det er vel også en konsekvens av at vi kompliserer ting så veldig.

 

Gjør livet enklere ved å sortere ut de negative følelsene og menneskene som skaper negativitet i deg, og sug til deg energien fra mennesker som får deg til å elske og nyte det du har og det du er.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS