Om å kjøre på gult lys

Om å kjøre på gult lys

Skrevet av: Håkon Reine - Personligutvikling.no

Har du noen gang opplevd å forberede deg til noe du har sett på som viktig, og opplevd at du liksom aldri ble godt nok forberedt? Uansett hvor mye du leste, jobbet, gjorde noe, lagde noe, eller lignende, så ble det aldri godt nok. Opplevd det før?

 

Det kan nok kalles perfeksjonisme, og jeg tror mange blir preget av dette når de skal gjøre noe de ser på som viktig. Men hva kommer dette av? 

 

Fordi man vil at noe skal være bra nok.


Men hva er bra nok?

 

Er det noe du tror andre forventer av deg? 

 

Eller er det dine egne (høye) forventninger som må innfris?

 

Om du må begi deg ut på noe ukjent, noe du aldri har gjort før, vil det være naturlig å minske usikkerheten ved å være godt forberedt. Men jeg mener at man i visse situasjoner aldri kan bli godt nok forberedt. Det som er ukjent, vil uansett være ukjent før du har tatt steget.

  

La oss si du går med tanker om å starte egen virksomhet, lansere et nytt produkt, stå på scenen for første gang, bytte jobb, eller lignende. Da er det et mellomrom mellom der du er i dag, og dit du ønsker. Og du vil minimere det mellomrommet slik at du kan hoppe over på andre siden uten å falle ned i “det bunnløse hullet”. Slik kan det nok føles.

 

Og det er jo naturlig. Det er bra. I slike situasjoner er det nødvendig med preferanser som forteller deg når du er klar til å ta steget – når du kan hoppe over slik at du kan lande trygt på den andre siden.

 

Poenget er at det vil alltid være et mellomrom.

 

Du vil måtte hoppe – og du kommer til å befinne deg mellom der du sto og der du ønsker. Det er uungåelig, og det medfører en viss risiko – en viss usikkerhet.

  

Det er sjeldent man bare kan ta ett skritt, før man er over på “den andre siden”.

 

Det må ikke være slik at alle lys er grønne, og at stjernene står i perfekt harmoni med hverandre før du kan ta steget.

 

Det vil være en risiko med nye opplevelser. Hvor mye risiko du tåler må du klargjøre med deg selv på forhånd, men som oftest er den risikoen verdt det.

 

Hadde det ikke vært utfordrende – ville det ikke vært verdt det.

 

 

 Les også:

 


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS