Røykfri med hypnose!

Røykfri med hypnose!

Skrevet av: feelings.no

Hypnose kan sees på som en dypere form for meditasjon, og hypnoterapi er ganske enkelt terapeutisk bruk av hypnose. Man blir satt i en transelignende tilstand ved at man går ned i lavere hjernefrekvenser, kalt Alpha.

 

Vi finner oss selv i lignende tilstander også i dagliglivet, blandt annet når vi dagdrømmer, trener yoga, mediterer, ber en bønn og lignende. Det som skiller hypnose fra søvn er at man ved hypnose er bevisst, man hører, man svarer og man oppfatter alt. Man har også full kontroll over seg selv, og ens egen frie vilje.

 

Hypnotiser vekk røykesuget!
Når det kommer til hypnose og røykleslutt er dette en metode som er mer og mer brukt, og tilbakemeldingene er gode. Egil Fjellgaard, hos Bekkelaget psykoterapi og veiledning, som jobber med hypnose til daglig, forteller oss her hva som er grunnen til at hynose vinner over viljen når det kommer til sterke vaner, som røyking ofte er!

 

Hypnoterapi er en effektiv metode som kan benyttes hvis du ønsker å bli røykfri. I England anerkjenner "the British Medical Association" hypnose som den mest effektive behandlingen mot røykeslutt.

 

Ved å arbeide med den delen av ditt sinn som får deg til å røyke, mot din vilje og bedre vitende, fjernes den motstand som ligger i ditt ubevisste sinn. Du blir heller ikke irritabel og frustrert som en følge av "slaget" mellom ditt bevisste og ubevisste sinn.

 

Hvorfor bare viljestyrke som oftest ikke virker
Når man vil fjerne en uvane er det nærliggende å tro at det krever mye viljestyrke. "Jeg har ikke nok viljestyrke til å klare dette", eller "Hvis jeg hadde hatt mer viljestyrke ville jeg klart å slutte". Viljestyrke er en del av ditt bevisste sinn. En uvane, som røyking, kontrolleres derimot av ditt ubevisste sinn. Og det ubevisste er som oftest sterkere enn ditt bevisste sinn. Det er årsaken til at du fortsetter å røyke, til tross for at du ønsker å være røykfri. Og det er også årsaken til at viljestyrke i de fleste tilfeller er feil verktøy å bruke, for å fjerne denne meningsløse uvanen fra ditt liv.

 

Røykeslutt på 2, 3 eller 4 timer
Suksessraten med hypnoterapi for røykeslutt er høy, hos mange mellom 85 og 95 %. De fleste terapeuter rundt i landet kan tilby ulike modeller – f.eks. 2, 3 eller 4 timer behandling. Dersom du er svært motivert og har et meget sterkt ønske om å være røykfri, velger du 2 - timers modellen. Her satser du alt på èn behandling. Er du litt usikker og kanskje har noe motstand i deg, kan det være hensiktsmessig å benytte en gradvis tilnærming – f.eks. 3 - timers modellen.

 

Når du ikke lenger har lyst på røyk, har du heller ikke behov for å erstatte røyken med noe annet, f.eks. mat. Når du er blitt røykfri får du bedre pust og mer energi. Dette gjør at all aktivitet føles enklere og mer behagelig for deg. Og når din aktivitet øker, øker også din forbrenning.

 

Har du eller noen du kjenner noen erfaringer med hynose? Del gjerne dine synspunkter og tanker i kommentarfeltet under!

 

Ønsker du å prøve hypnoterapi? Finn en profesjonell hypnoterapeut her.

 

Kilder: Bekkelaget psykoterapi og veiledning

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS