Bruker du pusten aktivt?

Bruker du pusten aktivt?

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Pusten vår, og hvordan vi puster er i stor grad med å påvirke hvordan vi har det i dagliglivet. 

 

En velkjent opplevelse er å komme hjem fra jobb eller skole, sette seg ned i sofaen og trekke pusten dypt. Først når man gjør dette kjenner man hvor sliten man egentlig er. Vi merker hvor godt det er å puste ut og roe ned. Dette er ikke så rart.

 

Åndedrettet er kroppens viktigste metode for å rense opp. Ved å tilføre oksygen til blodet, løser pusten opp blokkeringer i energibaner og faktisk også fysiske blokkeringer som stive skuldre og nakke.

 

Pust stresset vekk!
Vi ser en klar sammenheng mellom pusten og meditasjon. Både meditasjon og pust, som brukt i pusteterapi handler om å roe ned kropp og sinn, slik at vi lettere får tilgang til de tingene som vi har en tendens til å "la flyte vekk". Pusteterapi er noe vi fint kan øve oss på hjemme i stuen. De fleste vil med en gang merke at tanker og kropp er atskillig

roligere når pusten er dyp og rytmisk. Men på grunn av stress og mas i hverdagen glemmer vi den roen vi får når vi puster skikkelig, og skuldrene blir stive og man føler seg ofte mer utslitt enn nødvendig.

 

Bruk pusten aktivt
Ved å lære deg å puste dypt over en lengre periode vil du tilføre mer oksygen til blodet, og kroppen vil lettere kunne fokusere på det som ikke er "riktig" og få disse tingene til overflaten slik at man kan bearbeide de. Øver man på å bruke pusten til å slappe av, kan hverdagen få en atskillig bedre kvalitet. 

 

Her kan du finne profesjonell hjelp innen pusteterapi og andre terapiformer som kan hjelpe deg.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS