Jobbe som vikar – IN eller OUT?

Jobbe som vikar – IN eller OUT?

Skrevet av: Netta Nyman - Mymoments.no

Tidligere var det IN å jobbe som vikar. Du hadde frihet, fikk mange opplevelser, hadde muligheten å prøve ut forskjellige jobber og bransjer samtidig som du fikk erfaring. Så ble dette en negativ trend, og flere byråer byttet profil til headhunter eller rekrutteringsbyrå.

 

Som dere kanskje vet allerede så er jeg mellom jobber og var heldig å kom i kontakt med en av de største innen rekrutteringsbransjen, Manpower. For en positiv opplevelse! Ryddige forhold, god prosess og hyggelige rådgivere. Jeg fikk t.o.m. en bursdagsgave!

 

Mitt mål er å finne en fast jobb i 100% stilling, men i stedet for å bare vente på å finne drømmejobben valgte jeg en jobb som vikar. Et 3 ukers engasjement har nå blitt til 4 måneder og jeg stortrives på min arbeidsplass, Handelshøyskolen BI i Oslo.

 

Her er noen av mine tanker og erfaringer rundt dette, en situasjon som er litt annerledes enn å begynne i en ny jaobb som fast ansatt.

 

DU er ny
Det er tøfft å måtte hoppe rett inn i en jobb som kanskje noen har tatt pause fra av forskjellige grunner, og ofte plutselig. Du jobber med kolleger som er vant at ting gjøres på en spesiell måte, noe du selvfølgelig ikke kan verken vite eller ha kunnskap til. Du er ”den nye i skolen” og må være ydmyk og åpen, ellers kan det bli en stor utfordring.

 

Lytt og lær
Du må være åpen for alt, du må lytte og lære deg rutiner og arbeidsmåter – og helst så fort som mulig. Jeg liker å lære meg nye ting og treffe nye mennesker så har ikke de største problemer med dette, men det er kanskje ikke like enkelt for alle. Vi er forskjellige og noen er mer sjenerte enn andre. Det er ikke alltid at kolleger har masse tid til opplæring, noe som er en utfordring. Og man må ta mye eget initiativ.

 

Spør!
Dette høres ut som et enkelt og selvfølgelig råd, men i en stresset situasjon så er det ikke alltid like morsomt å føle at man ”maser”, med alle sine spørsmål. Men vi må bare innse at dette er den eneste muligheten å lære seg ting, og ikke minst for å kunne jobbe effektivt. Ellers bruker du kanskje masse unødvendig tid til å finne på en løsning selv.

 

Bli kjent med kolleger
Uansett om du har et engasjement i noen uker eller noen måneder så blir alt lettere hvis du er sosial og blir kjent med i hvert fall noen av dine kolleger. Ikke gjem deg bort i lunsjen. Stopp for en prat ved kaffemaskinen, spør om noen vil ha noe fra kantinen/ butikken hvis du allikevel skal dit. Dette viser dine kolleger at du vil bli en del av miljøet. Du trenger ikke dele ditt privatliv med noen om du ikke ønsker det, men litt sosial omgang gjør alt så mye lettere.

 

Les
Bli kjent med bedriften du jobber for, du finner sannsynligvis mye informasjon på nettet. Hvis det er en for deg ukjent bransje så bruk litt tid på å finne ut noe om den. Det er alltid nyttig å ha litt bakgrunnsinformasjon om det miljøet du skal jobbe i. Og det viser engasjement fra din side.

 

Gjør et godt inntrykk
Vikarbyrået har tett kontakt med sine kunder (bedriftene) og hvis du gjør ditt beste så vil dette gi deg bedre sjanser til flere oppdrag. Husk at ikke alle som registrerer seg hos vikarbyråene blir innkalt til intervju, og da ligger de ganske langt nede i bunken over kandidater som brukes. Bruk intervjuet og jobbene til å gjøre et godt inntrykk, da vil sjansene dine for flere jobber øke betraktelig. Viktigst av alt, vær deg selv!

 

Se på dette som en fin mulighet
Mange vikariater leder til faste jobber. Flere bedrifter bruker denne måte til å ansatte nye arbeidstakere, og det er en fin måte å se på dette som en ”prøvetid”. Du får også fin erfaring og kan prøve deg på forskjellige plasser til du kanskje finner drømmejobben! Se litt på byrået som din agent, de jobber både for at både du og bedriften skal finne den riktige matchen.

 

Jeg synes dette er en fin måte finne en ny jobb og ny erfaring, og er så glad for den muligheten det har gitt meg. Så får vi se, kanskje jeg finner drømmejobben på denne måten!

 

P.S. Veldig mange er veldig opptatt av sin alder når de er ute etter ny jobb, i hvert fall hvis de er voksne. Jeg har personlig et ganske avslappet men nøkternt forhold til denne saken. Jeg vil gjerne vise potensielle arbeidsgivere hvilken arbeidserfaring jeg har som de kan være interessert i, ikke bare hvilket år jeg er født (men det var et bra år for Bordeaux viner). Det er jo naturlig at man er voksen hvis man har mange års erfaring.

 

Les hvordan du kan utvide dine horisonter:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS