Kategori: Yin og Yang

Hva er Yin og Yang?

Av: feelings.no

Balanse og harmoni er nøkkelord for å beskrive hva Yin og Yang går ut på. De representerer motsetninger som har en kontinuerlig påvirkning på hverandre. Der det ene opphører starter noe annet. I sentrum av begge figurene er det en liten sirkel som illusterer at alt vi tenker og gjør har en bit av sin motsetning. I den svarte delen er det en hvit sirkel, og i den hvite delen en svart sirkel. Vi kan si det enkelt ved at det alltid er litt lys i mørket og det er alltid litt godhet der det er ondskap.

 

Chi og Yin og Yang

Likevekten mellom Yin og Yang er viktig, akkurat som balansen mellom mann og kvinne, godt og ondt, lett og vanskelig, lyst og mørkt og lignende. Likevekten kan forstyrres om det blir for mye av den ene eller den andre. Chi jobber i sammenheng med Yin og Yang, og for at chi skal flyte fritt er det også viktig at Yin og Yang er i harmoni. Vekselvirkningen mellom disse to styrer hvordan energier og krefter jobber rundt og i oss.

 

Balansegang mellom alt 

Yin og Yang er noe vi er en del av, ikke bare innimellom eller når man trenger det, men hele tiden. Vi er under konstant påvirkning av Yin og Yang. Det er ikke så vanskelig å forstå prinsippet hvis man tenker etter hvordan man selv handler, snakker og er. Vi tenker nesten alltid over konsekvenser, gode sider mot vonde sider, glede mot sorg og lignende. Dette gjør vi fordi vi føler at vi vil gjøre det som er riktig, eller i alle fall føles rett for oss der og da. Selv om det kan være under påvirkning av en annen person er det allikevel du selv som tar den avgjørende avgjørelsen.

 

Denne balansen finner vi i hele universet, om det er hjemme i stua eller ute i skogen. For mye blomster i huset kan skape like mye ubalanse som ingen blomster i huset. Vi skal også være oppmerksomme at det ikke fungerer sånn at ti gode ting man gjør veier opp for fem onde. Hver eneste tanke og hver eneste handling gjelder, og man kan ikke "veie opp for" noe galt man har gjort.

 

Les også

Chi  |  Qigong  |  Aura

Hva er Yin og Yang?

Av: feelings.no

Velg et tema

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS