5 matvarer som bekjemper kreft

5 matvarer som bekjemper kreft

Skrevet av: Vegard Bell

Det sies at over 30% av krefttilfellene er knyttet til kostholdet ditt. Noen hevder faktisk at det er godt over 50% også. For å hjelpe kroppen til å stå sterkere rustet mot kreft, så er det viktig å spise mat med mye viktig næring.

 

Rekkefølgen er tilfeldig satt opp.

 

1. Grapefrukt

C-vitamin, en kraftig antioksidant som man kan finne i flere ulike grønnsaker og frukter. Et godt eksempel er sitrusfrukter, og spesielt grapefrukt. Denne antioksidanten kan hindre kreftceller i å vokse og formere seg. Kosthold som er rik på C-vitamin har vist seg å være heldig i forhold til kreft i mage, tykktarm, spiserør, blære, bryst og livmorhals.

 

Disse positive virkningene er knyttet til kosthold full av vitamin C, og ikke tilskudd av C-vitamin. Sørg for å få i deg masse frukter og grønnsaker hver eneste dag.

 

2. Bær

Av alt som er studert innenfor kreft og mat, så er bær noe av det som kanskje skiller seg mest ut på en meget positiv måte. Hvert år så lærer vi mer og mer av hvordan bær kan være med på å holde oss frisk og sunn. Blåbær, tranebær og bringebær viser spesielt godt en sammenheng mellom inntak og redusert sjanse for å utvikle ulike typer kreft. Neste gang du vil ha noe godt, så dropp kjeksen og isen, og ta heller fram en pose med ferske bær.

 

3. Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder som du også finner i karri. Kurkumin, som er hovedingrediensen i gurkemeie, fungerer både som betennelsesdempende for kroppen og som en kraftig antioksidant. Dette stoffet kan hjelpe til med å redusere sjansen for å få kreft. I studier har det vist seg at kurkumin kan redusere sjansen for å utvikle kreft i bl.atykktarm, bryst, lever, lunger og mage..

Bruk gurkemeie på kylling, ris, egg osv. Det smaker godt, og fungerer på veldig mye. Ønsker du gul farge på maten, så kan du fint bruke gurkemeie.

 

4. Te

I te er det et stoff som heter katekin. Dette stoffet kan redusere sjansen for at kroppen danner flere kreftceller og det kan forhindre mutasjoner hos celler. I Japan, hvor det er vanlig å drikke grønn te, har forskere sett en sammenheng mellom stort inntak og redusert sjanse for å utvikle kreft i mage hos kvinner.

I Kina, har studier vist at inntak av grønn te reduserer sjansen for å utvikle kreft i bl.a bukspyttkjertelen.

 

Personer som drikker te ofte, har også en redusert sjanse for å utvikle kreft i bl.a tykktarm, eggstokk, bryst, lunger og prostata. Alle typer te - svart, grønn hvit - har vist seg å ha beskyttende effekt i forhold til flere ulike typer kreft.

 

5. Brokkoli 

Grønnsaker som brokkoli, kål og blomkål inneholder stoffer som er heldig i forhold til dannelse av kreftceller. Denne type mat passer utmerket til de fleste middagsretter.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS