10 grunner til at du alltid er utslitt

10 grunner til at du alltid er utslitt

Skrevet av: Vegard Bell

Under får du 10 grunner for hvorfor du er sliten hele tiden. Se nøye på alle. Finn ut hvilke punkter som er gyldig akkurat deg.

 

1 - Du drikker for lite vann
Når kroppen din får mindre vann enn den trenger, så blir blodet ditt tyngre. Resultatet er at kroppen må jobbe mer for å bevege seg, og du blir mer sliten.
Konsentrasjonen av oksygen blir også lavere.


2 - Du spiser for lite mat med jern

Mangel på jern kan gjøre at du føler deg svak og at du sliter med konsentrasjonen. Du blir raskere syk. For å få inn jern i kroppen, så er den beste kilden rødt kjøtt. Spesielt bra er innmat, som f.eks lever fra viltkjøtt, sau og lam. 


3 - Du prøver å være perfekt

Ingen av oss er perfekte – aksepter det. Du kan ikke gjøre mer enn du egentlig klarer, og bruker du mer tid på jobben enn du egentlig trenger, så trenger ikke det bety at arbeidet blir av bedre kvalitet. Avtal med deg selv at du skal jobbe helt til du føler at du ikke klarer å gjør noe fornuftig mer.


4 - Du tenker for mye på noen få hendelser

Ikke bry deg om de få hendelsen i livet ditt som ikke gikk så veldig bra. Kom deg videre i livet, og legg dette bak deg. Det krever mye energi å tenke på negative ting som har skjedd i fortiden.

 

5 - Du spiser ikke nok mat
Start dagen med frokost.
Frokost gir deg energi som du kan bruke omtrent hele dagen. Spiser du lite, så vil du fungere mindre optimalt. Dette gjelder spesielt om du er tidligere vant til å spise jevnlig. Er du vant til å faste regelmessig, så tåler du mer å gå uten mat for en periode.


6 - Du har ikke blitt vant til å si "nei"

Av og til er det veldig viktig å kunne si "nei". Hvis du ikke klarer dette, så vil du bare irritere deg hele tiden fordi du ikke klarer å si dette ordet som er så viktig. Du trenger ikke være frekk. Lær deg å si "nei" på en høflig måte.

 

7 - Arbeidsplassen din er rotete
Er det mye rot rundt deg, så kan det være vanskeligere å konsentrere seg. Lær deg å rydde, og organisere ting som du har i huset og på arbeidsplassen. Avslutt dagen med å rydde, slik at du kan starte en ny dag som er ryddig og fin.

 

8 - Du jobber selv når du er på ferie
Det er like viktig å kunne slappe av som det er å kunne jobbe effektivt. Ikke bekymre deg for hvordan arbeidsplassen klarer seg uten deg. Verden går rundt selv om du er på ferie eller har fri. Lær deg å stole på at andre kan gjøre noe, selv om du ikke er til stede.

 

9 - Du elsker å drikke vin før leggetid
Hvis du drikker alkohol, så gjør det helst 3-4 timer før leggetid. Drikker du svært lite, så kan det føre til at du roer deg ned. Men drikker du litt mer enn du bør, så kan det føre til at du sover mye dårligere, og dermed blir sliten dagen etter. Søvn er særdeles viktig når det kommer til styrke og våkenhet.

 

10 - Du drikker mye kaffe
Ikke drikk mer enn 3 kopper hver dag. Kaffe kan føre til at du sover mer urolig om natten, eller at du ikke får sove i det hele tatt. Pass også på å ikke drikke kaffe for sent. En grei regel er å ikke drikke kaffe etter kl 14.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS