Rydd deg til et roligere liv

Rydd deg til et roligere liv

Skrevet av: feelings.no

Har du også erfart at når du har det rotete rundt deg, som for eksempel på pulten din eller hjemme, så kan både humør og energi synke betraktelig? Orden og ryddige omgivelser kan for mange gi ro og fred i sinnet – har du prøvd det ut? 

 

Du er kanskje en av de som faktisk har prøvd det ut, å rydde altså, for så å erfare at å vedlikeholde det ryddige kjøkkenet ikke alltid er like lett. Det kommer jo stadig noe nytt til – og langt fra alle tingene som kommer til har noen fast plass det skal ligge på. Dermed ligger det bare der da..

 

Men fortvil ikke! Det finnes råd, selv for den mest uorganiserte! Her kommer 8 myter som kanskje sørger for at du beholder mer enn du kvitter deg med, og du får gode tips til hva du kan gjøre i stedet!

 

Myte 1 : Du må være organisert
Nei! Når du står overfor en pult lesset med papirer eller et skap full av klær, ikke si til deg selv ”jeg trenger å få organisert dette”. Ditt første skritt bør være å kvitte deg med ting. Hvis du ikke beholder det , trenger du heller ikke å organisere det!

 

Myte 2 : Du må være SUPER – organisert
Selv om det hjelper å ha "et sted for alt" kan nettopp dette være ditt fall. I stedet for å bruke masse tid og energi på å organisere og rydde i krydderhylla (og opprettholde det), kan du gjøre litt større, mer nødvendige og synlige ting, som å rydde i garasjen, eller på forsiden av huset. Eventuelt kan du kvitte deg med de klærne vi snakket om tidligere!

 

Myte 3: Små lagercontainere/-rom er svaret
 Bli kvitt ting før du handler inn mer – det er en logisk måte å holde behovet for ekstra lagringsplass nede (se Myte 1) . Dessuten vet du akkurat hva du trenger å lagre og hvor mange bokser, eller eventuelt hvor stor lagerplass du virkelig trenger! Mindre lagringsplass sparer deg for penger og jobb.

 

Myte 4: Ikke kaste den, gi den et hjem 
Jada, det er lettere å kvitte seg med ting når du gir dem til noen som kan bruke dem, men ikke la gjennomtenkte intensjoner lure deg. Du risikerer å ha hauger med ting du skal gi bort i poser og kasser rundt om. Selv om tanken er aldri så fin så blir det fremdeles ditt rot så lenge det ikke kommer ut døra.
 

Myte 5 : Beold den dingsen, du trenger bare å fikse den
 Hvis du har noe stående i flere måneder, ja da er det rot. Alt du skulle fikse blir ikke fikset – dette kan du bare innse med en gang. Det samme gjelder ting du ikke bruker, enten en treningssykkel som står der og venter eller flotte kjøkkenmaskiner du ikke får til å funke. Gi det bort eller selg det – få det unna vei!

 

Myte 6 : Ta vare på for små klær til du har slanket deg
 Ja, hvem har vel ikke en bukse fra videregående eller en genser fra du var noen kilo lettere. Som du så klart kommer til å passe en dag! Tingen er bare den at du mest sannsynlig ønsker å kjøpe deg nye klær hvis / når du faktisk har mistet de kiloene. Gi heller bort klærne dine til noen som passer de og kan bruke de!

 

Myte 7 : Ta vare på verdifulle gjenstander
 Minner er fantastiske å ha – spesielt de gode! Problemet oppstår når klesskapet blir fult av gensere fra russetiden, t-skjorta til ungdomskjæresten, brev fra barneskolen, bursdagskort etc. Ta vare på noen få utvalgte minner og sørg heller for at du tenker på, og kanskje snakker om minnene du har som du ønsker å beholde. Da øver du hukommelsen i tillegg!

 

Myte 8 : Hvis du tror du trenger det, behold det
Hvis du ikke har brukt den gigantiske vasen det siste året, har du sannsynligvis ikke bruk for den i den nærmeste fremtid heller. Enten gir du den bort, eller kaster den, eller så kan du låne den bort til din venninne, for så å låne tilbake når du trenger den! 

 

Da er du nok klar for litt høstrydding med et gledelig resultat i vente!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS