Elsk din neste som deg selv..

Elsk din neste som deg selv..

I dag snakket jeg med en flott dame. Vi snakket om det å bli akseptert av andre. Hvor viktig det er. Og min utfordring var – at jeg følte jeg ikke ble akseptert og elsket for den jeg er.

 

Hun utfordret meg – og spurte meg; hva om det ikke er sant, Renate? Hva om det ikke handler om de i det hele tatt – og kanskje du kan snu det på hodet? - Snu det på hodet? Spurte jeg – lettere forvirret. Jeg klødde meg i hodet, og tenkte så det knakte. ”Ja, hva slags andre setninger kan passe”? Sa hun forsiktig. Så kom det! Det jeg egentlig visste, men ikke ville innrømme for meg selv.

 

Setningen kom fra intet – og lød ”Jeg aksepterer ikke meg selv slik jeg er”!


Helt ærlig  så gjør jeg ikke det. Og det gjør vondt. Det gjør vondt å ikke stå stødig i seg selv. Det er slitsomt å være konstant ute etter bekreftelse fra andre mennesker hele tiden. Ønsket etter å bli elsket og akseptert av andre er utrolig sterk .Fordi elsker de meg, så har jeg det litt bedre med meg selv.

 

Elsk din neste som deg selv
Så hvorfor denne overskriften? Hvordan kan man elske andre uten å elske seg selv? Er det faktisk mulig? Og det viktigste; du må elske deg selv først. Ellers blir livet ditt veldig slitsomt og fullt av stress.

 

Grunnen til at jeg skriver dette er å få innspill hva mennesker gjør når de er glade i seg selv og gir seg selv slakk – og aksepterer at de er akkurat slik de er. Intet mer – og intet mindre.  Klemmer de seg selv? Trener de? Spiser de sunt? Eller gjør de det som føles godt for de. Kjenner etter? Hva gjør du?

 

Jeg har ikke peiling. Trist, ikke sant? Snart 33 år gammel – og vet ikke så mye om det å være snill mot seg selv.  Det som kommer opp for meg når jeg skriver disse linjene er å gi meg selv alenetid – med selskap av stillhet og en kopp te. La tanker være tanker. Meditere. Lytte til musikk. Danse. Unne meg et bad. Jo, kanskje jeg har litt peiling. Jeg har bare ikke satt det i samme bås med å være snill med meg selv. Hva med aksept da? Klarer jeg noen gang å akseptere at jeg aldri kommer til å bli en gammeldags bondekone? At jeg ikke har det genet – og at jeg ikke liker husarbeid og oppussing.  Kommer jeg noen gang til å senke kravene mine slik at det er lett å leve etter mine egne regler?

 

Supermennesket

  1. Være en superkokk – spise kun rene og økologiske produkter.
  2. Planlegge alt til vær minste detalj i hverdagen. Ikke klær i kleskurven, tellekanter i skapet, alt av matvarer skal stå pent i kjøkkenskapene, kjøleskapet skal til enhver tid bugne av frisk og sunn mat.
  3. Jeg skal jobbe 100 %, ha et perfekt hus, hage og trene minst 3 ganger i uken.
  4. Jeg skal aldri kjefte på sønnen min, og han skal alltid gjøre som jeg sier.
  5. Jeg skal fikse alt. Ingen feil. Det er i hvert fall ikke tolerert.

For mange kan dette være en enkel sak, og mange rister på hodet  - dette burde du få til, Renate!  Sorry, jeg er født 5 minutter forsinket, jeg gjør alt i siste liten, jeg er et rotehue, flytter rundt på ting hele tiden, klarer ikke lage et system som funker. Jeg har gode intensjoner  - og i perioder fikser jeg mye. Men dette er ikke meg.

 

Så min aller verste fiende er meg selv – og bondekoneperfeksjonisten prøver å ta knekken på meg.  Så hvordan akseptere alle disse dårlige sidene ved meg selv? For de er det jammen mange av. Igjen fra flotte Line Strandvik – Gjør om dine egen sannheter til nye sannheter. Hva?

 

Hva er din sannhet?
Jeg kan gi deg et eksempel; Min gamle sannhet: Jeg er en udugelig bondekone!

Ny sannhet; jeg er ingen bondekone, jeg skal gjøre andre ting i livet enn å være husmor. Jeg gjør så godt jeg kan, og det er bra nok – alltid.

 

Så hver gang du prøver å passe inn i en boks – og det kjennes tungt og slitsomt ut. Kanskje det kommer opp en setning, en setning som har vært der i mange år. Se om du kan snu den på hodet, se den på nytt – og lag deg en ny sannhet.

 

Ut av boksen du ikke er født til – og inn i noe du er skapt for.

 

Vi alle er unike. Alle har en misjon og oppgave. Ikke prøv å passe inn i noe du ikke er født til. Lykke til med dine nye sannheter i livet – og gi deg selv mange gode klemmer!
 

Hva er din sannhet nå, og hvordan ønsker du at den skal være? Kommenter i kommentarfeltet nedenfor!

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2023 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS