Smertedempende og forebyggende behandling.

Smertedempende og forebyggende behandling.

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, som de senere årene har fått stor vekst både i Norge og i resten av verden. Akupunktur blir i større og større grad brukt til smertedempende behandling og forebygging av plager.

 

Mange blir også helt kvitt plager og symptomer ved bruk av akupunktur. Både erfaring og medisinsk forskning viser at det er en svært effektiv behandling med få bivirkninger. rre grad brukt til smertedempende behandling og forebygging av plager.

 


Stimulering av meridianer

Akupunktur er en behandlingsform basert på stimulering av meridianene, som er usynlige og nesten umerkelige energistrømmer som flyter gjennom kroppen. Chi, livsenergien, strømmer gjennom meridianene, og stimulering av  meridianpunkter vil bidra til å balansere forstyrrelser i kroppen. Kinesisk medisin ser på kroppen som en helhet, og chi skal strømme fritt og harmonisk gjennom kroppen for at det skal være balanse.

 

Oppstår det for eksempel ubalanse mellom hvile og aktivitet, kosthold, fortrengte eller ubearbeidede følelser eller lignende, vil ikke kroppen fungere som den skal.
Er det ubalanse et sted kan stimulering ved hjelp av nåler, eller for eksempel kopping og brennende moxa, bidra til å løse opp blokkeringer, og dermed stimulere kroppens egne helbredelsesprosesser. 

 

 

Å stikke med nål

Navnet akupunktur stammer fra latin, og betyr "å stikke med nål". Nålene som brukes er tynne engangsnåler. Det finnes ca 400 punkter rundt på kroppen som man setter nålene i. Akupuntøren vet riktig dybde og retning nålene skal settes i. Nålene varierer i lengde, men de er alle relativt tynne så man kjenner ikke så mye til de.

 

Man ligger ofte med nålene i 20- 40 minutter, antall nåler kan variere fra gang til gang avhengig av hva som er galt, og også hva som er mest effektivt for deg. Nålene kan også bli manipulert med fingrene eller stimuleres elektrisk, og også varme kan brukes for bedre effekt. I øret kan man få bittesmå nåler som skal sitte i noen dager, eller til de løsner selv.

 

Prøv denne behandlingsmetoden selv, kanskje kan akupunktur være den metoden som er effektiv på akkurat deg! Se flere alternativer til profesjonelle akupunktører i oversikten over behandlere og terapeuter.

 

Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2023 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS