En hyllest til deg som jobber med deg selv

En hyllest til deg som jobber med deg selv

Skrevet av: Ane Hagen

Jeg vet det er mange der ute som kjemper en kamp mot seg selv, hver eneste dag. Mennesker som gjør det de kan og klarer, for å overleve og få det bedre med seg selv. Mennesker som ikke lenger ønsker å ha det som de har det, og som vil noe mer. Få det bedre med seg selv og ha en bedre følelse helt inne i dypet i sjelen. Mennesker som ikke ønsker å late som, kritisere eller nedverdige seg selv lenger.  Dette er min hyllest til alle dere, fordi jeg vet hvordan dere har det, og jeg vet hvor tøff den kampen dere går gjennom er.

 

  • Jeg vet hvordan det føles når man straffer seg selv i tankene hver eneste dag, og den eneste måten man kan glemme hvor mislykket en selv føler seg, er å late som om følelsene ikke er der, rakke ned på andre, eller bruke energi på andres problemer.
  • Jeg vet hvor tøft det er å se nære og kjære ha det bra med seg selv og leve det livet en selv ønsker en hadde. Hvor tøft det er å plotte inn dagene på meldekortet til NAV og kjenne skammen bre seg i det man leverer det inn.
  • Jeg vet hvor vanskelig det er å finne noe å si, når andre spør hva man jobber med, uten at man skal dette tilbake til gamle tankemønstre og føle seg mislykket og en taper i samfunnet.
  • Jeg vet hvor vanskelig det er å virkelig være ærlig med seg selv, om hvordan man har det, når det er så enklere å  bare late som om alt er så mye bedre for å bli ferdig med prosessen fortest mulig.
  • Jeg vet hvor tøft det er å holde igjen og bli værende der man er, når det å gå tilbake til jobb for å slippe NAV ville gjort skammen så mye mindre.
  • Jeg vet hvor vanskelig det er å ikke føle skyldfølelse når alle rundt en går på jobb, og en selv bruker tiden på trening, psykolog, kognitiv terapi eller andre ting som gjør at en blir friskere.
  • Jeg vet hvordan det stikker i hjertet hver gang noen snakker om Navere og taperne i samfunnet som er late og bare utnytter systemet.
  • Jeg vet hvor sårt det er når andre får feriepenger og kan vise belønningen de har av å være i en skikkelig jobb og ikke bare går hjemme og dasser slik du tenker at du gjør, når de negative tankene dine igjen stormer rundt i hodet.

 

Jeg er stolt av meg selv for at jeg valgte å bli værende i dette livet, når jeg egentlig hadde bestemt meg for å dra. For at jeg fant styrken til å ta denne kampen mot meg selv og tankene mine. Jeg er stolt av at jeg har holdt ut gjennom hele prosessen, og ikke sviktet meg selv, ved å ta en av de jobbene jeg har blitt tilbydd mens jeg har vært sykmeldt.  Jeg er stolt av meg selv fordi jeg er sterk nok til å takle alle tankene som jeg skaper og som andre skaper i meg, og stå fast ved at jeg denne gangen skal komme meg ut av det vonde sirkelen jeg har fått meg selv inn i.

 

  • Jeg er stolt. og det burde alle andre også være. De som tar jobben med seg selv og ikke lenger vil ha det vondt og trist gjennom livet.

 

Det er mange som sier at livet er kiipt, man skal ikke legge seg ned å grine. Det er like vanskelig for alle andre. Sannheten er at alle har de samme mulighetene. De som vil ha det mindre kiipt og de som vil få det bedre med seg selv, har muligheten. Det handler ikke om å gi opp, det handler om å kjempe. Kjempe for å kunne bidra enda mer til samfunnet de siste årene man er arbeidsdyktig enn man har kunne gjort før, fordi man ikke har det bra med seg selv. Mindre sykedager, mindre arbeidsledighet, mindre depresjoner og mindre selvmord. Dette er forebyggende arbeid som både NAV og Navere bør være stolte av å utføre.

 

  • Jeg hyller deg som tør gå gjennom det jeg har vært og er igjennom og jeg hyller også deg som bare tar små grep hele tiden for å finne din vei i livet og den gode ekte lykkefølelsen. 

 

Keep up the good work og husk at du gjør den jobben, alle som dømmer deg burde gjort! 

 

Takk Norge for at du er verdens beste land å bo i, og takk NAV for de flinke saksbehandlerne som ser meg, støtter meg og som vil det samme for meg som jeg vil. At jeg skal lykkes og få det bra med meg selv.

 

Hvis du føler at du ikke har det bra med deg selv, at det er ting ved deg og væremåten din som ikke er balansert eller normalt, så be om hjelp. Del tankene dine og la noen jobbe sammen med deg for at du skal få det bedre med deg selv og livet du lever. Det er ikke greit å gå rundt med negative tanker, dårlig selvfølelse, skam over feil og mangler man føler man har, eller rett og slett følelsen av å være mislykket.  Ta kontakt med fastlegen din og forklar hvordan du har det! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det, når kampen ved å fikse meg selv ble for vanskelig å ta alene.  Lykke til!

 

Les også:

 


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS