A banana a day keeps the doctor away!

A banana a day keeps the doctor away!

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Bananer inneholder tre naturlig sukkertyper - sukrose, fruktose og glukose kombinert med fiber. En banan gir en umiddelbar og betydelig økning av energi.

 

Forskning har vist at bare to bananer gir nok energi til en anstrengende 90 - minutters trening. Ikke rart banan er frukt nummer ÈN hos verdens ledende utøvere. I tillegg til å gi masse god energi har bananer flere andre egenskaper som mest sannsynlig vil endre ditt syn på banan - til det bedre. 

 

Depresjon
Ifølge en fersk undersøkelse foretatt av MIND, viste det seg at mennesker som lider av depresjon følte seg bedre etter å ha spist en banan. Dette er fordi bananer inneholder tryptofan, en type protein som kroppen omdanner til serotonin, kjent for å gjøre deg avslappet, forbedre humøret og generelt gjøre at du føler deg gladere. PMS: Glem piller - spis en banan. Vitamin B6 regulerer blodsukkernivået, noe som kan påvirke humøret!

 

Anemi
Fordi bananer har høyt innhold av jern, kan de stimulere produksjonen av hemoglobin i blodet og det hjelper i enkelte tilfeller av anemi. 

 

Blodtrykk
Denne unike tropiske frukten har et ekstremt høyt nivå av kalium, men har lite salt, noe som gjør den perfekt til å balansere blodtrykket med. Så bra er bananen at det Amerikanske ”Food and Drug Administration” har tillatt bananindustrien å offentlig reklamere med bananens evne til å regulere blodtrykket og redusere faren for hjerneslag.

 

Hjernekapapsitet
200 studenter ved Twickenham skole i  England ble hjulpet gjennom sine eksamener ved å spise bananer til frokost , i pausen  og til lunsj. Meningen var å øke hjernekapasiteten til studentene. Forskning har vist at kaliumpakket frukt kan hjelpe til økt  læring ved at det kan bidra til å gjøre elevene mer våken. 

 

Forstoppelse
Høy på fiber, kan blant annet bananer i kostholdet bidra til å gjenopprette normal fordøyelse. Bananer bidrar til å løse problemet uten å ty til avføringsmidler!

 

Bakrus
En av de raskeste måtene å kurere en bakrus på er å lage en bananmilkshake, søtet med honning. Banan roer magen, og med hjelp av honning bygges blodsukkernivået opp, mens melk lindrer og rehydrerer systemene.

 

Halsbrann
Bananer har en naturlig syrenøytraliserende effekt, så hvis du lider av halsbrann prøv å spis en banan for lindre! 

 

Morgenkvalme
En banan som snack mellom måltider kan bidra til å holde blodsukkeret oppe, og morgenkvalme vekk!

 

Myggstikk
Før du strekker deg etter insektsprayen for å lindre dine myggstikk, kan du prøve å smøre innsiden av et bananskall på stikkene. Det skal ha en lindrende effekt på både irritasjon og kløe. Gjenta ved behov!

 

Nerver
Bananer inneholder mye i B- vitamin som hjelper med å roe nervesystemet.

 

Sår
Banan brukes som dietter mot tarmforstyrrelser på grunn av sin myke konsistens og jevnhet. Den nøytraliserer også surhet og reduserer irritasjon ved å legge igjen et belegg på slimhinnen i magesekken.

S
Banan brukes som dietter mot tarmforstyrrelser på

 

Temperaturkontroll
Mange andre kulturer ser bananer som en "kjøling" frukt som kan redusere både den fysiske og emosjonelle temperaturen til blivende mødre. I Thailand, for eksempel spiser gravide kvinner bananer for å sikre at deres baby er født med en kjølig temperatur.

 

Så en banan er egentlig et naturlig middel for mange onder. Når du sammenligner det med et eple, har det fire ganger mer protein, det dobbelte av karbohydrater, tre ganger så mye fosfor, fem ganger så mye vitamin A og jern , og to ganger av de andre vitaminer og mineraler. Banan er også rik på kalium og er en av de matvarene du får mest igjen for å spise.

 

A BANANA A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY!

Kilde: www.realfarmacy.com

 

Les også:

 


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS