Bank bort smertene!

Bank bort smertene!

Forteller jeg at tanke- feltterapi kan ta bort hodepine, smerter og vonde følelser på minutter, så er det mange som ikke tror meg. Men denne enkle terapiformen er forbausende effektiv. Hvis folk får øynene opp for metoden, kan det spare samfunnet for milliarder av kroner, sier Tankefeltterapeut og tidligere idrettspsykolog Mats J. Uldal.

 

I 1997 «importerte» han terapiformen til Norge, etter å ha utdannet seg hos mannen som utviklet metoden i USA, Dr. Roger Callahan. Siden har nordmannen hjulpet 2000 mennesker i fem land, samt utdannet en rekke terapeuter ved Mats Uldal International School of TFT.

 

Akupressur for følelser
Traumer, angst, panikk, avhengighet, depresjoner og fobier er noe av det som kan behandles med tanke- feltterapi. Ifølge Uldal er helbredelsesprosenten på 80-90 prosent.

 

Tankefeltterapi har effekt på de aller fleste psykologiske problemer som har med følelser å gjøre. Vi forandrer ikke hukommelsen din, men tar bort den vonde og ofte irrasjonelle følelsen, sier Uldal.

 

På folkemunne kaller terapeutene metoden «akupressur for følelser». Få bordet på klinikken ligger et ark med over sikt over punktene for flauhet, skam, harmoni, raseri, bitterhet og frustrasjon. Skyldfølelse sitter i pekefingeren, frykt i en liten kløft under øyet. De samme punktene brukes ved akupunktur.

 

- Men akupunktøren bryr seg ikke om hva du tenker på når han setter nåler. Vi har ingenting å behandle om du ikke tenker på det du vil bli kvitt, sier Uldal. For mange er det en lettelse å slippe ubehaget ved stadig å utlevere seg selv og sine innerste følelser — klienten må kun skissere traumen eller angsten sin for terapeuten. Det giør det lettere å prøve behandlingen, mener terapeuten.

 

Hvordan har det seg at man kan banke bort smerte? Smerte blir sett på som fysisk. Men smerte kan ikke ses, tas på eller måles. Så lenge vi definerer smerte som følelse, kan vi behandle det, sier Uldal.

 

Kortslutning i kroppen

Det høres utrolig ut at man kan tenke og banke seg frisk?

 

Tankefeltterapi setter bare kroppen i gang med å reparere seg selv. Noe som starter i kroppen kan også skrus av i kroppen, sier terapeuten. Dette skyldes at vi alle er elektriske vesenet mener han. Ingen muskler rører på seg uten en elektrisk impuls fra hjernen. Men mange bruker energi til å dysse ned ubehagelige følelser, angst, sorg eller sinne. Da er det viktig å snu kroppens energi i riktig retning. Ved angstlidelser er det akkurat som om det er en midlertidig stopp i strømmen i kroppen. Ved å trykke på steder som er ekstra viktige — start eller endepunkter på baner med strøm — får vi strømkretsen i gang igjen. Punktene blir som et sikringsskap sier Uldal.

 

Hvorfor betaler man for fem klokketimer, hvis en endring kan skjer etter minutter?

 

Vi aner aldri hvor lenge problemet er borte. Det kan slå tilbake når du slutter å banke. Derfor lærer vi bort metoden. Slik får alle med seg et gratis redskap for resten av livet. Du kan sitte på jobb og ta bort smerten eller hodepinen selv, sier Mats J. Uldal.

 

Tekst: Anne Myklebust Odland Foto: Mari Svenningsen


Les også:


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2023 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS