Bli kvitt bananfluer, få hvite tenner og slipp unna høstforkjølelsen!

Bli kvitt bananfluer, få hvite tenner og slipp unna høstforkjølelsen!

Skrevet av: feelings.no

Sitron og chili
En begynnende neseforkjølelse kan stoppes ved at du umiddelbart smører en blanding av sitron og salt ytterst i neseborene. Sitron gjør at slimhinnene trekker seg sammen. Svelg gjerne et par spiseskjeer presset sitron hvis du er tett i brystet. Det hjelper på pusten. Press 4 hele sitroner og bland med 1/2 teskje chilipulver. Drikk blandingen straks. Dag 2 inntas litt mindre dosering. Dag 3 inntas enda mindre dosering.

 

Ingefærte
Ingefærte skal være effektivt mot sår hals og hosting.
Oppskrift: 1 liter vann, ½ boks mørk sirup og ½ ingefærrot.
Kutt opp ingefærroten i biter, og kok opp med vann og sirup. La dette trekke på kokepunktet i ca 20 minutter. Avkjøl blandingen, og sil ut bitene etter at blandingen er avkjølt. En kopp oppvarmet te inntas om morgenen og før leggetid.

 

Salt
Salt virker bakteriedrepende og kan være effektivt ved sår hals og tette bihuler. Kok opp vann og havsalt (1 ss salt til 1 liter vann). La det avkjøles i kjøleskapet, og hell blandingen over i et glass. Gurgle så ofte du orker. Glasset kan gjerne stå i kjøleskapet til det er gurglet tomt. Neseskyllinger gjøres ved å dryppe noen dråper i hvert nesebor jevnlig, eller man kan få kjøpt nesehorn på apotek.

 

Diaré
Potetmel skal være et effektivt kjerringråd mot diaré. Rør ut et par teskjeer med potetmel i litt vann. Virkningen melder seg ofte i løpet av et kvarters tid.

 

Pollen
Er du plaget av pollenallergi kan avkok av furunål hjelpe mot symptomene. Kok opp en neve av furunåler i vann, la det trekke en stund og så siles avkoket. Drikk et glass avkjølt furunålsavkok morgen og kveld i pollensesongen.

 

Soleksem
Når man får soleksem kan det være at kroppen mangler et stoff, og kalktabletter kan være en effektiv løsning. Kalsium kombinert med vitamin- C skal også være gunstig. Man bør starte med tilskuddet 1 gang om dagen i ca en uke før man skal ut i sola. Fortsett med tilskuddet gjennom hele sesongen. NB! Mennesker med nyreproblemer skal ikke innta kalsiumtilskudd uten etter samråd med lege.

 

Småfluer inne
Du kan lage en effektiv småfluefelle med en banan og plastpose. Legg en moden banan i posen. Lukk posen og stikk små hull i den. Småfluene tiltrekkes av bananen, og etter en stund er posen full av små fluer. Er det fortsatt fluer inne, er det bare til å gjenta prosessen. Mot småfluer kan du også ta et glass med eplecidereddik og et par dråper zalo. Tett glasset med plastfolie, og stikk 2-3 små hull i plasten med f.eks. en kulepenn.

 

Sår som ikke vil gro
Legg et gasomslag med påsmurt honning på såret. Dette gjør at såret tømmes for puss, og begynner å gro i løpet av 2-3 dager.


Sengevæting
Gresskarkjerner er både avgiftende for kroppen og er kjent for å roe ned en nervøs blære. En spiseskje gresskarkjerner inntas før leggetid i noen dager. Gresskarkjerner smaker godt og er vel verdt et forsøk.

 

Hetetokter
Solsikkekjerner kan være effektivt hvis du er plaget av hetetokter. Hold hetetoktene i sjakk ved å innta 2 – 3 spiseskjeer med solsikkekjerner. Kan f.eks. ha dem i salat, over frokostblanding o.l. Kanel kan også være til god hjelp mot hetetokter. Bland 1 ts malt kanel i kaldt vann og drikk på kveldstid.


Rennende øyne
Når det blåser og er kaldt ute, kan øynene lett renne. Et råd mot dette er blåbær. Spis 4 -5 rå blåbær hver dag. Kan være lurt å fryse ned blåbær slik at du har i vinterhalvåret (usukret). Blåbær kan også hjelpe mot lysømfintlighet og kan hjelpe på nattsynet.

 

Mygg 
Tørket appelsinskall kan være et effektivt middel for å holde myggen borte. Tørk appelsinskallet, og legg skallet i en tett boks med lokk. Når du vil ha vekk myggen, åpner du lokket – og vips! s og vips! så kan du være i fred pre i fred på terrassen, soverommet osv.

 

Fotsopp 
Tannkrem med fluor og sink kan være et godt råd mot fotsopp. Smør tannkremen på huden, å gjenta dette til fotsoppen er vekk. Allerede etter 1 - 2 dager skal det være betydelig forandring.Øreverk
Stek en purre på platen eller i en stekepanne (uten olje). Press vannet ut av purren, ned i en skje e.l. To – tre dråper inn i øret er nok.

 

Solbrenthet
Tomatketchup fra kjøleskapet smøres på huden der du er solbrent. La den sitte på en stund. Tomatketchupen inneholder både eddik, tomat og sukker som har en gunstig virkning på sår hud. Rømme eller naturell yoghurt egner seg også meget godt til å dempe solbrenthet.

 

Brennmanet
Ta fløte på området som er rammet – det lindrer umiddelbart.

 

Vepsestikk
Ta rå slangagurk og gni på stikket, og smertene skal forsvinne i l stikket, og smertene skal forsvinne i løpet av kort tid.


Hyppig vannlating om natten
Må du opp flere ganger om natten for å tisse? Ta 1 ss med honning ca 30 min før leggetid, og problemet skal dermed være løst.


Hvite tenner
Ønsker du å få hvite tenner som i tannkrem – reklamene, skal dette kjerringrådet være både effektivt og mye rimeligere enn å bleke dem hos tannleggen. Puss tennene med bakepulver før du pusser tennene med vanlig tannkrem. Dette kan t.o.m. kanskje være mer skånsomt for tennene?


Noe positivt i postkassen

Bli med i facebook gruppen

En facebook gruppe hvor medlemmene deler positivitet!

Til Facebook gruppen

feelings.no - Feel good!

Disclaimer
Om oss | Kontakt oss

TIPS OSS
Send e-post

BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

© feelings.no 2008 - 2024 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.
En tjeneste fra Comito AS