Podcast oversikt
feelings.no - Feel good!
 

FORSIDEN


Oppdaterte nyheter
 

HELSE OG LIVSSTIL


Hold kroppen og hjernen i form
 

PERSONLIG UTVIKLING


Øk din selvinnsikt og utvid horisontene
 

BEHANDLERE OG TERAPEUTER


Finn profesjonell hjelp
 

AKTIVITETER


Gjør noe nytt i dag!
 

HOROSKOP


Gratis horoskop
 

EKSPERTHJELP


Snakke med noen nå?
 
Øvelser

Øvelser


Lettlærte hverdagsøvelser som kan gi deg et bedre liv!
Lag din egen hudpleie

Hår- og hudpleie


Oppskrifter på hjemmelagde hår- og hudpleieprodukter.
Kast terningen

Kast terningen


Prøv vår terningkaster! Kast enten 1 eller 2 terninger.
Alternativmesser

Alternativmesser


Se vår oversikt over alternativmesser i 2018.
Diskusjonsforum

Diskusjonsforum


Delta i spennende diskusjoner med likesinnende.
 

Velg ditt stjernetegn

Velg fylke

Velg fylke

Feel good!: Skal trening være gøy?

Gå til forrige temaFargeterapi
Velg tema
Feng ShuiGå til neste tema

Feel good!


Feel good! - Artikler

» Alternativt treff på Hygga i Sarpsborg

» Eddik – et allsidig produkt!

» Miljøvennlig båt – og bilpleie

» Skal trening være gøy?

» Spis deg slank med bær!

» Ti veier til grønn lykke

» Klar, ferdig, kjør!

» Blinde kan få synet tilbake

» Detox - mer energi!

» Ny massevaksinering

» Tips til naturlig hud- og hårpleie!

» Alternativ behandling

» Flere velger alternativ behandling

» Lær å visualisere!

» Lager La Niña farlig influensa?

» Mørketid og naturlige reaksjoner

» Er du ensom?

» Veien til et galaktisk menneske

» Tyggingens kraft

» Lisa Williams til Norge!

» Ordets makt

» En verden uten bier

» Er du her akkurat nå?

» Julegavetips!

» Maitreya gir håp for framtiden

Din artikkel publisert her? Klikk her


Feel good! - Aktører

Din bedrift oppført her? Klikk her!
 

Skal trening være gøy?

Av: Netta Nyman

DEL 2
Trening skal være gøy, ellers har vi ikke lyst å bruke tid på det. Det skrives utrolig mange artikler om hvordan komme i gang, hvordan har det gøy på trening. Hva funker for deg?

 

Det er veldig mange som synes trening i forskjellige former er noe av det beste de vet (Anki er såklart en av dem), og jeg hører til den andre gruppen som synes det er sånn passe moro, og bruker helst litt mindre tid på det.

 

Det krever disiplin, utholdenhet, å venne seg til å være litt ubekvem (dvs å trene så hardt at det gjør vondt) og ikke minst evnen til å se målet og resultatet foran seg. Alle disse elementene er veldig viktige, men jeg tror uansett at det viktigste elementet for mange av oss er at det skal være GØY!

 

Latter, dans og sang!
I dag var jeg på tur i skogen i vind og snøvær, men jeg var sammen med Anki, vi pratet, danset, lo og gjorde planer for dette prosjektet. Plutselig hadde vi gått over 8km! Nå sitter jeg fornøyd i sofaen med en kopp té og med roser i kinnene og har mye jeg vil dele med deg.

 

Det å trene sammen med noen er en ny opplevelse for meg, jeg har alltid vært den som er på gruppetimer eller er superfokusert på apparatene og ikke ser så mye på de andre menneskene som er rundt meg. Men nå vil jeg gjerne kombinere trening med å være sammen med mennesker jeg er glad i!

 

Tjukkasgjengen
Anki er den naturlige partneren min, men jeg har også meldt meg inn i en annen gruppe som består av mange mennesker som elsker å gå tur. Og det er mange av oss! Gruppen har navnet Tjukkasgjengen, og har avdelinger på mange, mange steder i Norge nå. Det er supertrivelig å møte opp og bli kjent med nye smilende mennesker. Jeg har vært på turer med forskjellige grupper, og det er så koselig!

 

Den beste måten å gjøre trening morsommere er å variere, og gjøre det DU liker. Jeg liker ikke å jogge (har aldri likt det), så da velger jeg det bort. Men jeg liker å gå, og går gjerne med staver noe som gjør det 30-40% mer effektivt. En annen måte å gjøre gåturene mer effektive er å bruke hånd/bentyngder, eller kanskje du har en barnevogn som du dytter oppover bakkene.

 

Jeg skal begynne å prøve forskjellige treningstimer fremover, og skrive om mine erfaringer. Dette for at jeg er nysgjerrig og liker å prøve nye ting, og så kan jeg være din prøvekanin. Uansett hva jeg prøver, så skal jeg ha det GØY!

 

Ankis side av saken 
Netta er superflink til å planlegge og systematisere ting. Dette har vi dratt nytte av ved å sette oss ned med kalenderne våre og legge planer for hvilke dager som skal bli våre og hvordan vi skal gå frem. Vi er ikke helt i mål med planene ennå, men det kommer.

 

Ettersom Netta både er målrettet og effektiv, og alltid går inn i prosjekter med både hud og hår, er det lite jeg behøver å bidra med på inspirasjonssiden foreløpig. Hun er allerede flink til å gå turer så utfordringen vår er å gradvis øke tempoet.

 

Etter hvert når formen stiger vil inspirasjonen komme helt av seg selv via den deilige følelsen av at kroppen begynner å bli sterk. Det er en helt uslåelig følelse som ikke nytter å lese om, den må oppleves.

 

Balanse
For at ikke turene bare skal bli pisking fra min side, og at Netta føler seg som et slips hengende etter så er det viktig å finne en god balanse mellom å la Netta sette tempo samtidig som jeg passer på å dra litt i henne. Her er det viktig at hun sier i fra om det blir for tungt, samtidig som jeg må passe på å gjennomskue eventuell ”unnasluntringssutring”.

 

I dag har vi fokusert litt på å effektivisere ganglaget. Dette betyr å holde rumpa stram, fokusere lårmuskulaturen slik at beina får jobbet skikkelig og ikke bruker deler av overkroppen til å få vekta fremover. Det er de store muskelgruppene som skal settes i sving, knærne skal ha en lett bøy slik at man ikke hviler på ”låst” kne for hver vektoverføring. Samtidig skal skulderbladene trekkes mot hverandre og magen holdes stram. Magen skal ikke holdes inne slik som vi kvinner har en tendens til når vi har på oss pen kjole. Prøv heller  å tenk at alle de små musklene inne i mageregionen fokuseres rundt navlen og trekkes inn mot ryggraden slik at magen blir stram.

 

Glede og lyst
Yngvar fra PULS på NRK sier at trening ikke skal være gøy. ”Berre gjer det” er mottoet hans og han sammenlikner trening med tannpuss – noe man bare gjør. Jeg tror nok at det kan være riktig hvis man allerede er vant til å trene. Det er jo ikke alle dager treningen virker særlig lystbetont, selv for en treningsentusiast. For en nybegynner derimot, må det nok blandes inn glede og lyst for å få kommet i gang.

 

Vår tur i dag har, som Netta skriver, vært fylt med både god prat, litt dans og mye latter, noe som er viktig for å gjøre treningen humørfylt. Normalt sett er jeg en heller smårar jogger, med ørepropper og litt ekstra vrikking på hoftene. Har jeg en god låt på ørene så går jeg ikke av veien for å danse litt underveis, det er moro både for meg og de som måtte få øye på meg he he.

 

Netta har vært superflink i dag og klaget lite da jeg dro opp tempoet i motbakkene, så dette lover godt for prosjektet! Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Kilde: www.mymoments.noSi din mening

 

Tips en venn

Bli den første til å si din mening! Klikk her! Vis

Navn *
Din mening
Frivillig informasjon om deg selv til andre lesere
e-post
Sted
Stilling
Husk at du er selv ansvarlig for de kommentarene du legger inn. Du er forpliktet til å følge norsk lov, samt utvise normal folkeskikk. Vi registrerer din IP adresse når du legger inn kommentar. Linker eller HTML er ikke tillatt.
 
 
Ditt navn
Mottakers navn
Mottakers e-post
 
feelings.no - Feel good!

Telefon: 69 34 50 00
E-post: post@feelings.no

Disclaimer | Om oss | Kontakt oss
TIPS OSS
Send e-post

ANNONSERING
Kontakt oss i dag
Pålogging for aktører
BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

BESØK OGSÅ
underskrift.no | Mediamakeriet | Estoffer | Gullpris  | Sølvpris
Bransjeoversikt
© feelings.no 2008 - 2018 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.