Podcast oversikt
feelings.no - Feel good!
 

FORSIDEN


Oppdaterte nyheter
 

HELSE OG LIVSSTIL


Hold kroppen og hjernen i form
 

PERSONLIG UTVIKLING


Øk din selvinnsikt og utvid horisontene
 

BEHANDLERE OG TERAPEUTER


Finn profesjonell hjelp
 

AKTIVITETER


Gjør noe nytt i dag!
 

HOROSKOP


Gratis horoskop
 

EKSPERTHJELP


Snakke med noen nå?
 
Øvelser

Øvelser


Lettlærte hverdagsøvelser som kan gi deg et bedre liv!
Lag din egen hudpleie

Hår- og hudpleie


Oppskrifter på hjemmelagde hår- og hudpleieprodukter.
Kast terningen

Kast terningen


Prøv vår terningkaster! Kast enten 1 eller 2 terninger.
Alternativmesser

Alternativmesser


Se vår oversikt over alternativmesser i 2018.
Diskusjonsforum

Diskusjonsforum


Delta i spennende diskusjoner med likesinnende.
 

Velg ditt stjernetegn

Velg fylke

Velg fylke
Navigering: Personlig utvikling > Slik får du kreativiteten på topp!
Slik får du kreativiteten på topp!

Slik får du kreativiteten på topp!

Skrevet av: Christel Andersen - feelings.no

Er din kreativitet på topp etter ferien, eller kunne du trenge noen tips for å komme litt i gang? Kreativitet er noe vi kan forbedre og jobbe med, og her får du noen tips til hvordan du kan booste din kreativitet - være seg i jobb, hobby eller privat!

1. Se på noe morsomt!

Hvilket humør du er i har mye å si for din kreative tenkning. Hvis du er i et dårlig, labert humør vil det mest sannsynlig ha negativ innvirkning på din kreative tankegang. Derfor kan du se noe artig på feks YouTube, Stand-up, folk som tabber seg ut, eller søte dyr som får deg til å le.

2. Hev øyenbrynene

Ja, dette funker faktisk! Du kan se på det som at når du hever øyenbrynene så utvider du ditt synsfelt, og når du rynker pannen vil du snevre ditt synsfelt. Hvilke av de tror du hjelper deg å tenke større og mer kreativt? Jo, nettopp ved å heve øyenbrynene.


Dette er det en gruppe forskere ved University of Maryland som har sett på. De som hevet brynene mens de skulle løse en spesifikk oppgave fikk adskillig flere originale og kreative ideer, enn de som rynket brynene. Interessant, ikke sant?


3. Se etter "noe som skiller seg ut"

Ved å se på noe som skiller seg litt ut, og noe som ikke er helt normalt eller er annerledes i en gitt sammenheng vil styrke vår evne til å være kreativ, og skape nye originale ideer og tanker. Det kan feks være et bilde med en gjenstand som ikke hører til der, et bilde av et byggverk med unormale dimensjoner og vinkler o.l. Dette gjør tydligvis at vi tenker utenfor boksen, og dermed setter vi i gang tankene!


4. Stirr på Apple-logoen
Høres det litt for crazy ut? Vel, det er altså ikke det. Det funker, og kansje du burde prøve det? En forsker ved Duke University var interessert i dette med bilder og kreativitet, og han fant ut at det gir en større gevinst av å se på Apple-logoen fremfor IBM-logoen. Apple er kjent for sine kreative løsninger, mens IBM leverer helt vanlige datamaskiner uten noe spesielt. I testforsøket ble gruppen som stirret på Apple-logoen mer kreative og tenkte mer utenfor boksen, mens gruppen som hadde sett bilder av IBM-logoen var ikke særlig inspirerte! Konklusjonen her må jo være at det vi selv forbinder med kreativt og innovativt, hjelper oss selv å bli det også! (Dersom vi har fokus på det.)


5. Skru opp volumet
En studie fra University of British Columbia konkluderte med at et støynivå på 70 desibel er optimalt for å jobbe og være kreativ. Dette støynivået vil tilsvare det å sitte på en kafè med støy, eller støy fra en travel bygate - OG det øker vår evne til å være kreative!


Så - skru opp volumet, hev øyenbrynene, le og stirr på Apple-logoen og noe som skiller seg ut!

 

Kilde: www.lifestyle.com.au/health/

 

Les også:

Kommentarer

feelings.no - Feel good!

Telefon: 69 34 50 00
E-post: post@feelings.no

Disclaimer | Om oss | Kontakt oss
TIPS OSS
Send e-post

ANNONSERING
Kontakt oss i dag
Pålogging for aktører
BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

BESØK OGSÅ
underskrift.no | Mediamakeriet | Estoffer | Gullpris  | Sølvpris
Bransjeoversikt
© feelings.no 2008 - 2018 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.