Podcast oversikt
feelings.no - Feel good!
 

FORSIDEN


Oppdaterte nyheter
 

HELSE OG LIVSSTIL


Hold kroppen og hjernen i form
 

PERSONLIG UTVIKLING


Øk din selvinnsikt og utvid horisontene
 

BEHANDLERE OG TERAPEUTER


Finn profesjonell hjelp
 

AKTIVITETER


Gjør noe nytt i dag!
 

HOROSKOP


Gratis horoskop
 

EKSPERTHJELP


Snakke med noen nå?
 
Øvelser

Øvelser


Lettlærte hverdagsøvelser som kan gi deg et bedre liv!
Lag din egen hudpleie

Hår- og hudpleie


Oppskrifter på hjemmelagde hår- og hudpleieprodukter.
Kast terningen

Kast terningen


Prøv vår terningkaster! Kast enten 1 eller 2 terninger.
Alternativmesser

Alternativmesser


Se vår oversikt over alternativmesser i 2019.
Diskusjonsforum

Diskusjonsforum


Delta i spennende diskusjoner med likesinnende.
 

Velg ditt stjernetegn

Velg fylke

Velg fylke
Navigering: Helse og livsstil > 5 matvarer som bekjemper kreft
5 matvarer som bekjemper kreft

5 matvarer som bekjemper kreft

Skrevet av: Vegard Bell

Det sies at over 30% av krefttilfellene er knyttet til kostholdet ditt. Noen hevder faktisk at det er godt over 50% også. For å hjelpe kroppen til å stå sterkere rustet mot kreft, så er det viktig å spise mat med mye viktig næring.

 

Rekkefølgen er tilfeldig satt opp.

 

1. Grapefrukt

C-vitamin, en kraftig antioksidant som man kan finne i flere ulike grønnsaker og frukter. Et godt eksempel er sitrusfrukter, og spesielt grapefrukt. Denne antioksidanten kan hindre kreftceller i å vokse og formere seg. Kosthold som er rik på C-vitamin har vist seg å være heldig i forhold til kreft i mage, tykktarm, spiserør, blære, bryst og livmorhals.

 

Disse positive virkningene er knyttet til kosthold full av vitamin C, og ikke tilskudd av C-vitamin. Sørg for å få i deg masse frukter og grønnsaker hver eneste dag.

 

2. Bær

Av alt som er studert innenfor kreft og mat, så er bær noe av det som kanskje skiller seg mest ut på en meget positiv måte. Hvert år så lærer vi mer og mer av hvordan bær kan være med på å holde oss frisk og sunn. Blåbær, tranebær og bringebær viser spesielt godt en sammenheng mellom inntak og redusert sjanse for å utvikle ulike typer kreft. Neste gang du vil ha noe godt, så dropp kjeksen og isen, og ta heller fram en pose med ferske bær.

 

3. Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder som du også finner i karri. Kurkumin, som er hovedingrediensen i gurkemeie, fungerer både som betennelsesdempende for kroppen og som en kraftig antioksidant. Dette stoffet kan hjelpe til med å redusere sjansen for å få kreft. I studier har det vist seg at kurkumin kan redusere sjansen for å utvikle kreft i bl.atykktarm, bryst, lever, lunger og mage..

Bruk gurkemeie på kylling, ris, egg osv. Det smaker godt, og fungerer på veldig mye. Ønsker du gul farge på maten, så kan du fint bruke gurkemeie.

 

4. Te

I te er det et stoff som heter katekin. Dette stoffet kan redusere sjansen for at kroppen danner flere kreftceller og det kan forhindre mutasjoner hos celler. I Japan, hvor det er vanlig å drikke grønn te, har forskere sett en sammenheng mellom stort inntak og redusert sjanse for å utvikle kreft i mage hos kvinner.

I Kina, har studier vist at inntak av grønn te reduserer sjansen for å utvikle kreft i bl.a bukspyttkjertelen.

 

Personer som drikker te ofte, har også en redusert sjanse for å utvikle kreft i bl.a tykktarm, eggstokk, bryst, lunger og prostata. Alle typer te - svart, grønn hvit - har vist seg å ha beskyttende effekt i forhold til flere ulike typer kreft.

 

5. Brokkoli 

Grønnsaker som brokkoli, kål og blomkål inneholder stoffer som er heldig i forhold til dannelse av kreftceller. Denne type mat passer utmerket til de fleste middagsretter.

 

Les også:

Kommentarer

feelings.no - Feel good!

Telefon: 69 34 50 00
E-post: post@feelings.no

Disclaimer | Om oss | Kontakt oss
TIPS OSS
Send e-post

ANNONSERING
Kontakt oss i dag
Pålogging for aktører
BIDRA MED INNHOLD?
Kontakt oss i dag

BESØK OGSÅ
underskrift.no | Mediamakeriet | Estoffer | Gullpris  | Sølvpris
Bransjeoversikt
© feelings.no 2008 - 2019 | All kopiering og videreformidling av innhold på feelings.no er forbudt uten skriftlig tillatelse.